Na Trojský zámek za Karlem. Nové bistro proměnilo bývalý domek zahradníka na gastronomickou oázu

Do pražské Troji můžete vyrazit do ZOO, do botanické zahrady, ale nově také za něčím dobrým k snědku. V areálu zámku se totiž ukrývá nové bistro.

karel-nahled

Foto: Tomáš Vejsada

V bývalém domku zahradníka vzniklo útulné bistro

0Zobrazit komentáře

Dva týdny uběhly a je tady čerstvá porce novinek z české gastronomické scény. Pokud se nemůžete nabažit podzimní atmosféry, vyrazte do Trojského zámku, kde zve na skvělý chuťový zážitek nové bistro. Do oblíbeného vinného baru v centru Prahy pak můžete nově vyrazit také na večeři, to ale není vše, co se v našem kulinářském rybníčku momentálně děje.

Každé dva týdny vám ukážeme tipy na zajímavé restaurace, bary i kavárny.

Newsletter Deli | Poslední vydání

Bistro Karel

Přímo v areálu Trojského zámku, v domku, který původně sloužil zdejšímu zahradníkovi, otevřely Karolína Pomahač a Elena Chvojková útulné Bistro Karel. Dvojice se seznámila v kavárně Slow cafe na pražských Vinohradech, kterou založila Karolína se svým manželem. Po letech se ale rozhodla pro změnu, našla prostor se zahradou v Troji, k rozjezdu přizvala Elenu a zbytek příběhu už známe.

Koncept bistra postavily Karolína a Elena na atmosféře místa, které evokuje středomořský venkov. Zdejší kuchyně je založena na lokálních a sezónních produktech od malých dodavatelů, které majitelky osobně znají. „Bistro jako celek i podoba menu ctí zásady pomalého stolování. Brzy se spustí večerní menu koncipované ke sdílení, s jednoduchými a moderními jídly, ze kterých si rodina nebo přátelé můžou poskládat svou ideální kombinaci,“ upřesňuje Zuzana Kučerová, která pro bistro zaštiťuje komunikaci.

karel-3

Foto: Tomáš Vejsada

Do bistra můžete vyrazit na snídani, oběd i večeři

Nabídka je tak z velké části lokální a její součástí jsou brunche, obědy a večeře. Obědy se mění každý týden, brunche a večeře v závislosti na tom, jaké suroviny mají právě sezonu. Kromě kuchyně využívá zdejší kuchařský tým i venkovní gril, peče vlastní pečivo a fermentntuje, co se dá.

Na bistro navazuje velká divoká zahrada, která momentálně láká na pomalu se objevující podzimní barvy. Interiér je ale také pastva pro oči. Stojí za ním architektky Anna Podroužková a Anna Nižňanská, které vytvořily prostor zvoucí hosty k dlouhému zastavení u jídla, šálku kávy nebo sklenky vína z naturální selekce z Baru Natural.

A když si budete chtít odnést kousek Karla domů, radost vám udělá zdejší koloniál, kde si můžete koupit víno, zrnkovou kávu z výběrových pražíren na doma, ale také farmářské produkty, jako jsou čerstvá vejce, mléčné výrobky nebo uzený losos od Trnečků z Brna.

Pokud vás zajímají i další novinky z české gastronomické scény, prohlédněte si poslední vydání newsletteru Deli.