Podnikatel Sanjiv Suri otevřel novou restauraci v Karlíně. Dát si tu můžete svíčkovou i butter chicken
Skvělých míst, kam vyrazit na oběd, není nikdy dost. Karlínští se tak mohou radovat, jelikož v jeho administrativní části otevřel nový podnik Sanjiv Suri.
Valentýn je za námi, což ale neznamená, že bychom měli zanevřít na romantické večeře a hezké gastronomické události. Naštěstí je tady čerstvá porce novinek zaměřených na dobré jídlo a pití v podobě pravidelného newsletteru Deli. Nové podniky se vylouply v Praze, ale také v Ostravě, radost navíc budou mít i ti, kdo nedrží Suchej únor a milují šampaňské.
Pop up ze Zátiší
Sanjiv Suri podniká v Praze od začátku devadesátých let, kdy se rozhodl, že začne kultivovat zdejší gastronomickou scénu. Nejprve otevřel Vinárnu v Zátiší, která v průběhu let vyrostla v gastronomickou skupinu, jejíž součástí jsou dnes oblíbené restaurace V Zátiší a Mlýnec a úspěšná cateringová firma a společnost zaměřená na firemní kantýny i školní jídelny.
Nyní podnikatel zaměřený na prvotřídní kulinařinu vykročil z centra města, kde se jeho podniky nacházely dosud, a otevřel novou restauraci v Karlíně. Jmenuje se Pop up ze Zátiší a nachází se v budově Main Point Karlín. Nenechte se ale klamat názvem – nejde o dočasný koncept, ale o klasickou restauraci, kam můžete vyrazit na oběd i večeři.
Sanjiv Suri svůj nový koncept označuje jako startup. Jde totiž zároveň o jakousi laboratoř a testovací prostor, kde zkouší různé novátorské technologie. Menu by se dalo označit jako kosmopolitní. Ochutnat tady můžete hned několik kuchyní, nosná je pak především indická nebo italská. Součástí podniku je také barová část, která představí skvělé signature drinky, jako je například průhledná piña colada.
Za vyzkoušení rozhodně stojí zdejší pinsa, tedy odlehčená pizza spíše obdélníkového tvaru. Šéfkuchař Mahawir, který má zkušenosti z jediné indické michelinské restaurace ve Švýcarsku, se tady pak stará o prvotřídní butter chicken, vegetariánskou lilkovou masalu po lilku či jehněčí galouti kebab.
Zatím běžel Pop up ze Zátiší ve zkušebním provozu, 15. února se jeho dveře otevřely oficiálně. A i když se podnik nachází v ryze administrativní částí Karlína, dobrou zprávou je, že má otevřeno i o víkendech.
Zajímají vás další novinky z české gastroscény? Mrkněte se na poslední číslo newsletteru Deli. A pokud je chcete mít z první ruky ve své e-mailové schránce, můžete jej odebírat.