Tady obědvá šéf PPF. Navštívili jsme závodní jídelnu, kterou mohou jiné firmy závidět
Do jídelny na bun cha, domácí těstoviny a sushi? V sídle PPF je to standard. Zdejší jídelna totiž bourá stereotypy o „závodkách“.
Při spojení závodní jídelna si většina lidí představí obouchané tácy a jídla s nulovou výživovou hodnotou zalitá univerzální hnědou omáčkou. V centrále finanční skupiny PPF se rozhodli se zažitými nešvary popasovat. A pro zaměstnance vytvořili místo, kde vaří tak dobře, že tam s nadšením chodí na oběd i lidé z okolí.
S velkým počtem zaměstnanců, kteří v centrále největší české investiční skupiny denně pracují, bylo zřízení vlastní kantýny nutností. Navíc v lokalitě pražských Dejvic, která je co do obědových možností v dnešní době stále spíše chudší.
Před dvěma lety začal v PPF působit Lukáš Kubín, který se ujal gastronomických konceptů provozovaných její dceřinou společností PPF Gastro. Jídelnu pojmenoval podle čísla popisného, kde PPF sídlí: Jídelna 17.
„Původně měla prostory jídelny v pronájmu cizí firma, jenže to vůbec nefungovalo. Zaměstnanci nebyli často spokojení s kvalitou, ani vedení nebylo podle mě správně uchopené,“ vypráví Kubín, když se v závodní jídelně objevujeme společně s hladovým osazenstvem budovy PPF Gate.
„Když jsem nastoupil, vzal jsem si celou jídelnu na starosti a kvalita se také díky skvělému týmu výrazně zlepšila. Já totiž miluji jídlo a jen tak něco mě neuspokojí,“ dodává. Kubín je člověk na svém místě, a když přijde řeč na gastronomii, ví, o čem mluví.
V minulosti otevřel úspěšný vinohradský podnik Momoichi, jehož návštěvnost trhala rekordy. A díky tomu, že žil nějaký čas v Japonsku, dobře ví, jak má vypadat správný servis. A nezáleží na tom, jestli se jej zákazníkovi dostává v kavárně, bistru nebo právě v závodní jídelně.
V PPF má nyní na starosti nejen provoz jídelny, ale také kavárny Café Sofa. A již letos do portfolia skupiny přibude další gastronomický koncept, jehož přípravy v současné době vrcholí právě v Kubínově režii.
Podle něj je právě i v závodní jídelně prostor pro kvalitní jídlo z prvotřídních surovin, přičemž stále za rozumné ceny. Hlavní chody se tak v Jídelně 17 obměňují každý den a během oběda se jejich ceny pohybují od 130 do 180 korun, polévka vyjde na 40 korun. Denně jsou zde na výběr také dva velké saláty, čerstvé sushi nebo ovoce.