Vinohrady, Karlín a teď Vršovice. Otevřela nová restaurace Kro, kde se peče chléb i míchají drinky
Nový počin v síti podniků Kro je dosud největší. Pohodlně se sem vejde třicet lidí, kteří mohou začít ráno snídaní a skončit večer koktejlem.
Když před čtyřmi lety na pražském náměstí Jiřího z Poděbrad otevřel podnik Kro Kitchen, ze kterého se linula vůně dozlatova upečených kuřat, jeho prostory se okamžitě zaplnily. Nebýt pandemie covidu, bylo by tomu tak nejspíš po celou dobu až do nynějška. Ve švech praská i kavárna, která otevřela ve vedlejších dveřích, a druhá Kro restaurace v pražském Karlíně. Nyní se do plejády oblíbených podniků přidal čtvrtý v pořadí. Spojuje to nejlepší z kavárny, pekárny, bistra a baru.
Nové vršovické Kro vzniklo na místě restaurace Tramtárie. Ve stejné budově už v dobách covidové pandemie vzniklo pro restaurace Kro důležité zázemí, kde se pekly kváskové chleby a další slané i sladké pečivo, ale začal se zde připravovat také tempeh, 300 kilogramů kimčchi týdně, tavený sýr, omáčka sriracha a další dochucovadla, která v Kro používají při vaření a nabízí je také ke koupi domů.
Když se tak uvolnila část prostor, kde se nacházela restaurace, bylo jasné, co bude následovat. „Dostali jsme nabídku, která se neodmítá. Nad tím, jestli převzít restauraci Tramtárie ve stejném domě, kde je naše stávající přípravná kuchyně, nebylo potřeba přemýšlet. Kromě nového podniku na skvělém místě jsme totiž získali i další prostor pro naši pekárnu a zázemí pro celý provoz,“ vysvětluje zakladatel Kro Vojta Václavík.
Třetí bistro a vzhledem k vinohradské kavárně čtvrtý podnik v řadě se jmenuje jednoduše Kro Vršovice a má třicet míst. Pečivo si tady dáte tak čerstvé, jak jen může být, jelikož pekárna se nachází o pár metrů vedle. Do tří hodin odpoledne tady můžete posnídat a na menu najdete například oblíbený zapečený sendvič Kro Monsieur, který doplňuje domácí rajčatová marmeláda, ale třeba také máslové fazole s domácí klobáskou a kadeřávkem nebo palačinku s ovocem, miso krémem a rumovým sirobem.
V jedenáct v poledne se ke snídaním přidává obědová nabídka, kterou tvoří oblíbené klasiky z vinohradského Kro, jako je kombo z pečeného kuřete nebo Caesar salát. K tomu smažák v housce a voňavá vepřová pečínka, kterou si mohou hosté užít jen tady. Součástí pravidelně obměňovaného menu budou i vegetariánská jídla.