PeerSpace aneb Airbnb pro komerční prostory je venku

Michal PtáčekMichal Ptáček

PeerSpace_1
0Zobrazit komentáře

Přibližně před 16 hodinami byla uvedena na svět nová služba s názvem PeerSpace, která po vzoru Airbnb využívá principů sdílené ekonomiky. Narozdíl od něj se však nezaměřuje na pronájem rezidenčních prostorů, nýbrž těch komerčních.

Majitelé v určitou dobu nevyužitých kanceláří, restaurací nebo například tělocvičen, tak mohou své prostory podobně jako na Airbnb nabídnout k pronájmu koncovým uživatelům a něco si přivydělat. Uživatelé je poté mohou využít například k pořádání večírků nebo různých akcí.

Celý projekt který vzniká v San Franciscu, a který je do začátku podpořen seed investicí ve výši 500 tisíc dolarů, zatím určitě zaujal. Jen pár hodin po spuštění se totiž objevil například v americkém Forbesu, což se následně z důvodu přetížení projevilo na několikahodinovém výpadku serverů. Co se finanční stránky týče, služba prozatím plánuje vydělávat na poplatcích za prostředkování, které si strhává od hostitelů a také transakčních poplatcích, které naopak účtuje uživatelům.

Za projektem stojí Rony Chammas a Matt Bendett, který dříve působil na marketingové pozici ve videoherní společnosti Electronic Arts.

Oficiální video…

 iOS appka…
peerspace_app

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym