StartupYard ohlašuje 7 nových týmů pro rok 2014

Michal PtáčekMichal Ptáček

statupyard_1
0Zobrazit komentáře

Smíchovský akcelerátor StartupYard, před několika týdny zahájil svůj čtvrtý ročník akceleračního programu. Po prvním měsíci, věnovanému zejména intenzivnímu mentorování, dnes 7 nových teamů spouští ukázkové webové stránky. Letošní firmy, které založilo dohromady 20 podnikatelů, byly vybrány jako nejslibnější z 60 přihlášek z celé Evropy (60 % mimo Českou republiku). Všechny projekty se pak jak už bylo dříve avizováno, zaměřují na data, vyhledávání a analytiku. Tady je jejich seznam…

Evolso.com (Rumunsko)
Evolso je seznamovací aplikace, která zvýhodňuje ženské uživatelky odlišnou funkcionalitou nedostupnou mužům. Uživatelům umožňuje vybrat si protějšky na základě společných zájmů. Evolso testuje nový způsob seznamování na oblíbených místech.

FamelyApp.com (Česká republika)
Famely je mobilní časopis pro fanoušky, kteří chtějí sledovat nejnovější zprávy o celebritách. Na jednom místě shromažďuje obsah ze sociálních sítí a internetu s informacemi o zajímavých lidech, doplněných zprávami od nich samých.

Gjirafa.com (Kosovo/Albánie)
Gjirafa je první vyhledávač a agregátor zpráv pro albánštinu, unikátní jazyk, kterým mluví 12 milionů lidí po celém světě. Gjirafa používá algoritmy na zpracování přirozeného jazyka a zpřístupňuje data, která dosud nebyla na internetu dohledatelná.

MyPrepApp.com (Česká republika)
MyPrepApp je mobilní a internetová aplikace, která pomáhá studentům, kteří ztratili motivaci, úspěšně absolvovat důležité zkoušky. MyPrepApp vytváří idividuální testy pro studenty a pomocí her a přátel je motivuje ke splnění studijních plánů a dosažení lepších výsledků ve zkouškách. MyPrepApp již spustilo svou aplikaci pro Českou republiku pod názvem Hrave.cz a od prvního dne generuje příjmy.

SentiSquare.com (Česká republika)
SentiSquare je internetová služba pro odborníky na digitální marketing, kteří spravují vysoce navštěvované sociálních sítě a nemohou dnes komplexně monitorovat, co jejich zákazníci po celém světě říkají o jejich značce. SentiSquare pomocí sémantiky vyhledává a sumarizuje názory ukryté v mnohojazyčném obsahu a tím pomáhá porozumět problémům zákazníků.

Warrant.ly (Srbsko)
Warrantly je internetová služba, která umožňuje spotřebitelům skladovat všechny záruční listy na jednom místě. Uživatelé mohou hlídat záruční lhůtu zakoupeného zboží a předcházet problémům. Obchodníci a výrobci budou získaná data využívat ke zlepšení výrobků a získávání nových zákazníků.

YourPlaceApp.com (Kazachstán)
YourPlace je mobilní a webová aplikace pro obchodníky, kteří chtějí pracovat s loajalitou svých zákazníků. Pomocí pokročilých analýz a cílení pomáhá vytvářet nabídkové systémy pro obchody a restaurace a připravit bonusové a věrnostní programy. Mobilní uživatelé získávají cílené nabídky od provozovatelů oblíbených míst.

Byl to velmi náročný první měsíc pro všechny zakladatele. Někteří začínali v akcelerátoru bez jakéhokoliv návrhu služby nebo jména firmy a dnes již představují své webové stránky jako první hmatatelný výsledek,” říká Cedric Maloux, výkonný ředitel StartupYardu. “Neexistuje sice žádný recept na úspěch, ale doufám, že během následujících 2 měsíců vybavíme naše teamy nástroji a obchodními triky, které všem pomůžou rozjet úspěšné firmy.”

Všechny firmy představí své projekty a některé je i oficiálně uvedou na trh na akci Demo Day 18. června 2014 v Národní technické knihovně v Praze. Zájemci se mohou již registrovat zde.

foto: Jan Nechvíle

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym