Plně autonomní vozidlo od Tesly by mohlo být mnohem blíže, než si myslíme

Michal BenatzkyMichal Benatzky

elon
0Zobrazit komentáře

Před týdnem a půl verboval CEO průkopnické Tesly, Elon Musk, prostřednictvím svého twitterového účtu do svých řad nové inženýry – čerstvé mozky by mu totiž pomohly urychlit vývoj připravovaného plně autonomního elektromobilu. Jak je známo, reálné výsledky této intenzivní práce můžeme vidět už dnes a to zejména díky nedávno představenému autopilotu pro model S, který mimo jiné samostatně zvládá jízdu po dálnici nebo parkování.

Nyní to ale vypadá, že Tesla není s výsledky spokojena tak, jak by chtěla být. A proto její šéf vyvěsil na svůj Twitter onu výzvu, ve které hledá pro svou automobilku „hardcore inženýry“ klidně bez předchozí zkušenosti s automobilovým průmyslem. Ti by měli pomoci proměnit současné pomocníky, kteří ve většině případů stále potřebují kontrolu nebo zásahy svého řidiče v plně automatického autopilota, kdy řidič nebude muset do řízení zasahovat vůbec.

Téměř okamžitě po zveřejnění náborového tweetu se objevily spekulace, že Tesla utrpěla díky neustálému přetahování automobilových mozků Applem a nově také společností Faraday Future, tak velkou personální ztrátu, že se její CEO musel odhodlat až ke kroku, kdy nové zaměstnance hledá přímo on a veřejně.

mark_priscilla

Přečtěte si takéMark Zuckerberg se chystá na 2 měsíce odejít z Facebooku. Důvodem je mateřská dovolenáMark Zuckerberg se chystá na 2 měsíce odejít z Facebooku. Důvodem je mateřská dovolená

Elon Musk se ovšem nedávno nechal slyšet, že z Tesly odešli k nově vznikající konkurenci, ti pracovníci, kteří pro Teslu nebyli dost dobří. Proto to tedy spíše vypadá, že Tesla personálním nedostatkem netrpí a nové inženýry hledá primárně právě kvůli urychlení vývoje automatických aut, a to zejména kvůli stále konkurenčnějšímu prostředí.

CSk2YFUU8AAvRcv

Foto: electrek

tesla

foto: oninnovation/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym