Takhle bude vypadat nový model Tesly, který dostane rychlé nabíjení a dojezd 346 kilometrů

teslaunveil
0Zobrazit komentáře

Už měsíce po první zmínce celý svět netrpělivě čekal na včerejší oficiální odhalení Modelu 3, který chce Tesla vyrábět již za ceny od 35 tisíc dolarů, tedy necelých 832 tisíc korun, a čekalo se, že projde novinka značným osekáním od jejích dražších sester v podobě modelů S a X. Vypadá to ale, že Tesla dokázala z takřka poloviční cenovky vyždímat naprosté maximum.

U Modelu 3 totiž nebude chybět standardní rychlé nabíjení na superchargerech, kompletní funkce autopilota, zrychlení z 0 na 100 za 6 sekund a dojezd přibližně 346 kilometrů na jedno nabití. Do příjemného interiéru by se mělo vejít 5 dospělých a celkově auto získalo zcela novou podobu, která ovšem ještě nemusí být ve všech aspektech finální, jak Elon Musk potvrdil během včerejška na svém Twitteru.

spotify_hh

Přečtěte si takéSpotify získává 24 miliardovou investici a chystá se na burzuSpotify získává 24 miliardovou investici a chystá se na burzu

Jen během prvních 24 hodin si novinku předobjednalo více než 130 tisíc zákazníků, kdy takřka 100 tisíc z nich mělo objednáno ještě dříve, než auto vůbec vidělo. První kusy by měly vyjet z výrobní linky v posledním čvrtletí příštího roku a k jejich předobjednávce je potřeba složit 1000 dolarovou zálohu. Ta tedy za prvních 24 hodin Tesle přímo vygenerovala na 130 milionů dolarů.

silver_3.0

Musk sám během velkého odhalení poděkoval všem, co si předchozí modely koupili, a pomohli tak financovat novinku, která bude ještě dostupnější pro masy. Výše zmíněné parametry opět vychází ze zcela základního modelu, který bude pravděpodobně možné upgradovat o výkonější baterii, rychlejší mód jízdy jako u Modelu S nebo kosmetické prvky v interiéru a exteriéru.

tesla3
tesla33
silver_2.0

Diskuze (0)

Novinka

Anonym