Americký přepravní startup Lyft odmítl nabídku akvizice od gigantu General Motors

lyft
0Zobrazit komentáře

Na začátku letošního roku se dočkal jeden z největších amerických konkurentů Uberu, Lyft, půlmiliardové investice od výrobce automobilů General Motors k dalšímu růstu a k vývoji autonomní technologie, která by měla Lyft posunout blíže k samoříditelné přepravě zákazníků. Partnerství ovšem evidentně nabralo v posledních týdnech zcela nový rozměr.

General Motors totiž s Lyftem jednalo o možné akvizici tohoto stále slibného startupu. Jeho aktuální valuace by po lednové investici měla dosahovat přibližně 5,5 miliard dolarů. Další informace o podrobnostech potencionální transakce ovšem bohužel nejsou – jediné co víme je, že Lyft nabídku odmítl a dokonce se chystá na další investiční kolo.

invision

Přečtěte si takéPodívejte se na nové pražské kanceláře amerického stamilionového startupu InVisionPodívejte se na nové pražské kanceláře amerického stamilionového startupu InVision

Důvodem pro nabídku byl zásadní rozvoj partnerství a spokojenost s návratností investice, kterou GM v lednu uvolnilo, informuje server The Information. Ze spolupráce si navíc Lyft dosud odnesl novinku v podobě postupného financování nových vozidel, které řidiči používají a za které po splnění podmínek platí pouze určitý podíl z celkového výdělku.

V průběhu příštích měsíců bude Lyft spolu s GM pokračovat v testování autonomních vozidel v americké Arizoně a chce během několika příštích let pustit do provozu reálná elektřinou poháněná a plně samořízená vozidla Chevrolet Bolt.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym