Podívejte se, jakých novinek bychom se měli dočkat na blížící se Apple Keynote

Filip HouskaFilip Houska

tim
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejvlivnějších společností světa, Apple, si pro své příznivce a prakticky pro celý technologický svět připravuje svou druhou keynote v letošním roce. Událost, na které jsou představovány nové jablečné produkty, se odehraje 7. září a chystá zásadní novinky. Co lze tedy očekávat?

Jedna miliarda

Během každé takové události nemohou chybět úvodní slova Tima Cooka, výkonného ředitele společnosti. Obecně se probírají veškeré úspěchy, ať už prodejní či jakékoliv jiné, které Apple za uplynulou dobu nasbíral. Nedá se pochybovat o tom, že by nebyl zmíněn jeden zásadní milník – jedna miliarda prodaných iPhonů. Takové číslo vyjde nejen z úst samotného Cooka, ale také za ním bude hrdě svítit na obrovském plátně.

keynote0810

Úspěch je to skutečně ohromný. Během devíti let zmizelo ze skladů po celém světě přes 1 000 000 000 jablečných smartphonů. O něco takového nebude chtít novináře a všechny zúčastněné v přímém přenosu ochudit.

modelx

Přečtěte si takéTesla se po Modelu 3 chystá vydat další novinku. Mělo by jít o kompaktní verzi SUVTesla se po Modelu 3 chystá vydat další novinku. Mělo by jít o kompaktní verzi SUV

iPhone: Naplní se všechny spekulace?

Obřím tématem číslo jedna je nepochybně iPhone. Produkt, který se stal během své existence nejen schopným a stabilním smartphonem, ale také společníkem milionů lidí. Nyní má Apple v rukávu schované dva nové vlajkové modely, které světu téměř stoprocentně odkryje. Naplní se všechny spekulace o očekávaném iPhonu 7?

0808_1

Není třeba dodávat, že po internetu koluje mraky různých renderových snímků a prototypů, jak by novinka mohla vypadat a jak se změní oproti předchozí vlajkové lodi, iPhonu 6s a 6s Plus. Jelikož do samotného představení zbývá pár týdnů, tak může být jistá část těchto návrhů pravdivá, ovšem nic není pochopitelně ještě oficiální.

Asi největší pozornost strhlo video, které vyobrazuje uvěřitelný prototyp většího modelu – iPhonu 7 Plus. Ten v sobě skrývá čtyři zásadní změny – nová barva, duální kamera, absence 3,5mm jacku a Smart Connector (viz přiložený odkaz). Vzhledově by se neměl od „menší“ varianty lišit.

Další věcí by měl být předělaný Home button. Ten by měl fungovat na bázi haptické vibrační odezvy, tudíž by přišel konec typickému fyzickému kliknutí. S touto novinkou přišel Mark Gurman (Bloomberg), který má velice dobře informované zdroje.

Apple Watch: Druhá generace a vylepšená první

Další kapitolou zářijové keynote budou s nejvyšší pravděpodobností i chytré hodinky Apple Watch. Podle uznávaného analytika Ming-Či Kua (KGI) by měla cupertinská společnost představit rovnou dvě verze – jednu zcela novou a jednu aktualizovanou.

aw

Novinka by měla nést název Apple Watch 2 a bude v sobě skrývat jak GPS přijímač a barometr pro lepší geolokaci, tak i vyšší výdrž baterie. Design jako takový by měl být totožný s generací první.

Zajímavostí je i „druhá“ verze, která by měla mít stejnou výbavu jako původní Apple Watch, avšak s tím rozdílem, že budou výkonnější. O tuto změnu se postará čip od TSMC. Zdroje také uvádějí, že by měla být navýšena i odolnost vůči vodě, ovšem zatím není zřejmé, jestli se to bude týkat právě aktualizovaného modelu nebo modelu nového.

iOS: Oficiální vypuštění „desítky“

V rámci keynote se mezi běžné uživatele vypustí i nový operační systém iOS 10, který je novinkami přímo nabitý. Ten byl vůbec poprvé spuštěn i jako beta verze a veřejnost mohla zkoušet všechny prvky, jenž v sobě skrývá. Například nové Zprávy, Mapy, Fotky či rozsáhlejší podporu aplikací třetích stran a mnoho dalšího.

imessage-2

MacBook Pro: Minimálně až za rok

Velkým tématem jsou i produkty, jež Apple proslavily. Jsou to počítače s operačním systémem Mac, v tomto případě laptopy MacBook Pro s Retina displejem. Ty totiž od roku 2012 nebyly nijak výrazně aktualizovány a svět jen netrpělivě doufá, že se nových Maců dočká co nejdříve. Ovšem letos to zřejmě nebude.

I tak se však na povrch dostávají zajímavé informace. A opět od Marka Gurmana. Ten totiž ve své zprávě uvedl, že profesionální MacBooky budou disponovat dalším displejem, a to rovnou dotykovým. Na sebe by měl vzít podobu úzké lišty, jež se bude nacházet nad klávesnicí a bude nahrazovat tradiční funkční tlačítka. Spekuluje se také o nové jasnější LED technologii, výkonnějších čipech AMD a podporou USB-C.

O poměrně krásný náhled, jenž odpovídá zmíněným spekulacím a informacím, se postaral Čech Martin Hájek.

Překvapení v nedohlednu

Nový iPhone 7 a dvě verze chytrých hodinek Apple Watch. To jsou nejzásadnější produkty, se kterými se Apple letos v září s velkou pravděpodobností pochlubí. Samozřejmě, že nejsou vyloučeny ani momenty překvapení, ovšem dnes už není gigant pod vedením Tima Cooka tak tajuplný jako kdysi a již s předstihem se téměř přesně ví, co přijde. A to je škoda.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym