Jihoafrická skupina Naspers se zbavuje 100% podílu v českém aukčním portálu Aukro.cz

vaclavliska
0Zobrazit komentáře

Psal se rok 2003 a na českém internetu vznikal jeden z prvních aukčních serverů vůbec, který se inspiroval v zahraničí oblíbeným eBayem. Tím serverem nebylo nic menšího než Aukro.cz, které v průběhu let přerostlo v jednu z největších online nákupních galerií s možností přihazování a přibralo pod sebe několik dalších navazujících služeb.

Server kdysi založil a takřka šest let řídil Václav Liška, který právě po 6 letech z jeho vedení sestoupil v akvizici jihoafrické investiční společnosti Naspers, která mimochodem v roce 2012 odkoupila a znovu loni prodala také český Mall.cz nebo server Heureka.cz, které dnes vlastní pražská finanční skupina Rockaway Capital, jenž zaplatila bezmála 5,4 miliard korun.

favorit2

Přečtěte si takéLegendární výrobce kol Favorit se vrací a chce vybrat 10 milionů na svůj další rozvojLegendární výrobce kol Favorit se vrací a chce vybrat 10 milionů na svůj další rozvoj

A právě Václav Liška nastupuje do Aukra, respektive Allegro Group, znovu prostřednictvím nově založené společnosti Aukro s.r.o., ve které Liška, přesněji jeho firma LMFox s.r.o. získala 50% podíl, spolu s poradenskou společností BDO Advisory vlastnící 25 % a Agora development se stejnou výší podílu. Žádné zásadní změny pro uživatele se ovšem nechystají.

aukro

Vývoj bude stále probíhat ze Zlína, kde je většina klíčových zaměstnanců a dál se bude řešit především postupná optimalizace celého portálu a jeho mobilní verze pro uživatele. Těch je na serveru momentálně přes 3,8 milionu a mezi transakcemi ročně protečou miliardy korun.

Výše transakce zůstává neznámá, zjišťujeme ovšem podrobnosti.

Foto: Aukro.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym