Tesla oznámila zásadní novinku, která budoucím majitelům všech modelů ušetří tisíce dolarů

musk
0Zobrazit komentáře

V Tesle se opět dějí velké věci, jak už to v případě všech oznámení vedených Muskem bývá. Na pondělí byla naplánována konference, která měla za cíl představit zásadní novinku, která byla vyvíjena po dlouhou dobu a připravována s takovou vervou, že se muselo oznámení posunout až na včerejšek. Pro všechny, kdo zvažují nákup Tesly, ovšem stálo čekání za to.

Elon Musk na ní totiž sdělil, že všechny nově vyrobené vozy, ať už Model S, Model X nebo nový Model 3, budou mít v základním vybavení kompletní hardware (senzory, kamery) i software připravený na plně autonomní řízení, které se Tesla snaží již několik let protlačit ke schválení orgány. To znamená, že nebude muset nový majitel připlácet přibližně 8 tisíc dolarů, tedy takřka 200 tisíc korun.

worklounge_vizualizacemain

Přečtěte si takéV Karlíně se během listopadu otevře nový coworking pro startupy po vzoru amerického WeWorkV Karlíně se během listopadu otevře nový coworking pro startupy po vzoru amerického WeWork

Je to obecně skvělá reklama nejen Tesle, ale i autonomní technologii, která se chtě nechtě musí jednoho dne dostat ven. Vozy Tesly jsou přeci jen již nyní vybaveny podobnou technologií, za kterou si je samozřejmě také nutné připlatit, která dokáže částečně řídit samostatně.

tesla1

Všechny modely tak budou obsahovat celkem 8 kamer, snímajících v 360 stupňovém režimu na vzdálenost až 250 metrů od vozu, 12 ultrasonických senzorů k detekci lehkých i tvrdých objektů přibližně na dvojnásobnou vzdálenost. Novou verzi radaru s rychlejším zpracováním vstupních dat, který dokáže propočítat možnou kolizi i v těžkém dešti, mlze nebo prachu a zároveň aktualizovanou podobu centrálního počítače s přibližně čtyřicetinásobným výkonem.

driveless-car-scale

Naděje umírá poslední

Elon Musk doufá, že by se technologie mohla jistým způsobem objevit v provozu již ve třetím nebo čtvrtém kvartálu příštího roku – pravděpodobně ve městech jako Los Angeles nebo New York. Mezitím musí systém najet další miliony kilometrů, aby dokázal předvídat nečekané situace.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym