Přepravní startup Lyft získává 600 milionů dolarů a posunuje valuaci nad 7 miliard

lyft
0Zobrazit komentáře

Jeden z hlavních konkurentů nejhodnotnějšího startupu světa, Uberu, se z klidného ústranní ukázal na veřejnosti s novým oznámením. Přepravní služba Lyft, která funguje prozatím pouze na americkém území, totiž oznámila investici ve výši 600 milionů dolarů, tedy přibližně 15 miliard korun, která posunuje její valuaci na 7,5 miliardy dolarů, respektive 188,6 miliard korun.

Mezi investory se objevila známá japonská firma Rakuten, spolu s Janus Capital, KKR nebo Alliance Bernstein. Investice přichází přesně v době, kdy Uber trpí závažnými interními problémy, které postihly jak vedení, tak řidiče a samotnou společnost, která v poslední době čelila několika incidentům nebo zákazu všech služeb v Itálii.

robodrone-1

Přečtěte si takéČeský startup Robodrone, který dodává drony i armádě, by letos mohl dosáhnout na obrat až 100 milionů KčČeský startup Robodrone, který dodává drony i armádě, by letos mohl dosáhnout na obrat až 100 milionů Kč

Za několik posledních měsíců se navíc podařilo službě rozšířit do 100 dalších měst po celých Spojených státech, o 34 procent zvednout počet jízd na více než 70 milionů za poslední tři měsíce a celkovou částku od investorů touto novinkou navýšit na hranici 3 miliard dolarů, což je nyní pouze třikrát méně, než v případě Uberu, informuje VentureBeat.

Lyft_PressKit_02

Lyft se tak chce soustředit s novou investicí hlavně na to, aby udržel své zákazníky spokojené. V dlouhodobém měřítku jsou totiž mnohem spokojenější s jejich službami a řidiči, než u konkurence – proces výběru řidičů a jejich hodnocení také dle informací funguje efektivnějším způsobem.

Foto: Lyft Presskit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym