Opera vydala inovativní webový prohlížeč, který nabízí přímé propojení s messengery

operax
0Zobrazit komentáře

I když mezi nejpoužívanějšími webovými prohlížeči vedle Google Chrome, Firefoxu nebo Safari hraje Opera poslední housle spolu s Internet Explorerem, je nutno přiznat, že se norská společnost snaží posunovat neustále kupředu. Jen v minulém roce představila nativní blokování reklam nebo bezplatné VPN, přímo integrované do prohlížeče.

Teď se Opera ukázala s novou verzí svého browseru s poetickým názvem Reborn. Hlavní snahou firmy je inovace starých zvyklostí – integrací messengeru přímo do okna prohlížeče, tak, že při práci nebo běžném prohlížení webu není nutné přepínat mezi dalšími programy. Momentálně je k dispozici Facebook Messenger, Telegram nebo WhatsApp.

Miton – partneři

Přečtěte si takéInvestiční skupina Miton spustila nový projekt, který nabízí přehled operativních leasingůInvestiční skupina Miton spustila nový projekt, který nabízí přehled operativních leasingů

Přepínat se je možné za pomocí ikon v levé části prohlížeče, případně klávesovou zkratkou. Kromě jednoduchého, plochého designu, je celé rozhraní možné měnit mezi světlou a tmavou verzí, případně mu nastavit jedno z mnoha barevných pozadí.

Messengers

Bezpečnost na prvním místě

Opera se zaměřila i na bezpečnost – nově varuje při přechodu na nezabezpečenou stránku bez šifrování HTTPS, v případě, že se na ní mají zadávat citlivé údaje, jako číslo kreditní karty nebo heslo. Změnou prošlo i GPU, které vylepšuje dekódování videa, což ve výsledku znamená nižší využití baterie i při vyšší kvalitě videa a počtu snímků za sekundu.

Stahovat pro Mac je možné zde, pro Windows zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym