Takto by měl dle uniklé fotografie vypadat nový elektrický kamion Tesly

Jiří SvobodaJiří Svoboda

tesla1
0Zobrazit komentáře

Lidská zvídavost je neúprosná ke každému, kdo se snaží něco utajit před širší veřejností. A platí to i pro Elona Muska a jeho automobilku Tesla, která v půlce září oznámila, že 23. října představí světu svůj plně elektrický kamion. Ten se ale s předstihem objevil na sociální síti Reddit.

Jako první přinesl zprávu server The Verge. Podle něj se na Redditu příspěvek už jednou objevil, ale byl z neznámých důvodů smazán. Na znovu zveřejněné fotce tak můžeme pravděpodobně vidět kamion Tesly na přívěsu svého dieslového kolegy.

teslainv

Přečtěte si takéAmerická vláda schvaluje využití samořídících automobilů v reálném provozuAmerická vláda schvaluje využití samořídících automobilů v reálném provozu

Z toho co je viditelné, je vůz skutečně velmi podobný vizualizaci trucku, který sama Tesla v půlce září zveřejnila. Bystrým uživatelům na Redditu také neuniklo, že vlevo na fotografii se na zemi nachází horní část jeho kabiny, která přesně sedí na střechu a taktéž odpovídá tomu, co můžeme vidět na zářijové vizualizaci (na titulním obrázku).

tesla

Je tak téměř jasné, že vidíme první obrázek očekávaného vozidla, které bude za pouhých 20 dní odhaleno veřejnosti. Ve světě totiž nic podobného v současnosti neexistuje, designově je nejblíže kamion zvaný Nikola One. Ten má však být poháněn vodíkem a silnice bude brázdit až roce 2021.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym