Český startup Spaceflow se dostal do evropské TOP10 bostonského akcelerátoru MassChallenge

Michal PtáčekMichal Ptáček

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

0Zobrazit komentáře

Před několika dny proběhlo v polské Varšavě finálové evropské kolo akcelerátoru MassChallenge, který se soustředí na podporu začínajících technologických firem a startupů. I Česko zde mělo svého kandidáta v podobě startupu Spaceflow, specializujícím se na digitalizaci komerčních a kancelářských budov.

Přečtěte si takéCoworkingová síť Impact Hub otevřela v Brně svou druhou největší pobočku na světěCoworkingová síť Impact Hub otevřela v Brně svou druhou největší pobočku na světě

Ten ve výsledku uspěl, protože z původních zhruba 300 přihlášených, bylo Spaceflow vybráno mezi desítku nejlepších evropských startupů, které se nyní představí v dalším kole akcelerátoru v americkém Bostonu.

„Účast v akcelerátoru ve Varšavě i Bostonu nám pomůže v hledání investic i v rozvoji na dalších trzích. Konkrétně se v tomto roce chceme zaměřit na londýnský trh s kancelářskými budovami. Některé kontakty bychom bez účasti na MassChallenge získávali obtížně,“ říká Lukáš Balík, spoluzakladatel Spaceflow

Proptech jako podmnožina fintechu

Zatímco klasické fintech startupy se snaží inovovat svět financí, proptech společnosti se soustředí především na nabízení moderních technologických řešení v oblasti komerčních realit. Spaceflow tak například propojuje majitele, nájemníky, návštěvníky a lokální poskytovatele služeb v těchto budovách a zároveň je rozcestníkem pro všechny služby, které se v budovách používají, od food delivery a coworking přes akce a workshopy až sdílení aut nebo kol.

spaceflow

Hlavními klienty startupu jsou tak kancelářské rezidence a komplexy, mezi kterými momentálně najdeme například pražské budovy Danube House, Nile House a Amazon Court a společnosti jako Ebay, Deloitte nebo Heureka.

spaceflow1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym