První pohled do nového sídla Applu za 5 miliard dolarů, které běžně není přístupné veřejnosti

applepark_2

Steve Jobs Theater, Apple Park

0Zobrazit komentáře

Apple loni v září poprvé pozval novináře a další veřejnost do svého nového kampusu, kde představil nový iPhone X, iPhone 8 a další zařízení v rámci klasické keynote. Výstavba Apple Parku stála společnost kolem 5 miliard dolarů a od té doby se postupně část pracovníků z jiných pracovišť přesouvá právě tam – veřejnosti ale detaily interiéru mimo zákulisí Steve Jobs Theatre, kde se keynote konala, zůstaly doposud utajeny.

Jak už to ovšem u Applu bývá, nic se neutají věčně, a tak zaměstnanci, kterých by se do kampusu mělo vejít až 12 tisíc, během několika posledních týdnů postupně nahrávají fotky ze svého nového pracoviště a my tak poprvé můžeme nahlédnout dovnitř.

edookit2

Přečtěte si takéČeský startup Edookit tvořící chytré systémy pro školy chce vybrat na Fundlift.cz 5 milionů korunČeský startup Edookit tvořící chytré systémy pro školy chce vybrat na Fundlift.cz 5 milionů korun

Prozatím je k dispozici 5 částí z celkových 12, které by měli zaměstnanci v kampusu obývat, ať už je to kafeterie, openspace kancelářské prostory, vnitřní exteriéry budovy, vstupní hala či podzemní parking. Mnoho z fotografií bylo před několika dny odstraněno, pravděpodobně přímo na popud Applu – tomu se ostatně podobné úniky zásadně nelíbí, jak ukázal při vyhození programátora, jehož dcera na YouTube uveřejnila video s prototypem iPhonu X ještě před jeho prodejem.

View this post on Instagram

Spaceship at sunset ? ?

A post shared by MNans (@mnans_1984) on

https://www.instagram.com/p/BeZbUM9AqpF/?utm_source=ig_embed

Kromě dřevěných židlích v kafeterii Apple využívá i speciální kožené židle značky Louis Vuitton, které byly vyrobeny na zakázku a za které cupertinská společnost utratila přibližně 1800 dolarů za kus.

https://www.instagram.com/p/BepQ5S0nzXM/?utm_source=ig_embed

Snahou Applu, stejně jako Googlu, Facebooku a podobných korporací, je udržet své zaměstnance na své půdě po co nejdelší dobu. K dispozici tak většinou mají bezplatně cokoliv od stravování, přes posilovnu a prádelnu, až po půjčovnu kol či různé elektroniky.

View this post on Instagram

hi Apple

A post shared by Vikki Kang (@vikki_kang0221) on

View this post on Instagram

First impressions of Apple Park

A post shared by Kenny Tang (@kenshin03) on

Foto: Apple

Diskuze (0)

Novinka

Anonym