Investiční skupina Miton dosazuje do svého startupu Biano nového CEO, Michala Zelinku

Filip HouskaFilip Houska

909FE7D1-54D1-4CDC-BD0A-63803071B051
0Zobrazit komentáře

Do vedení online platformy pro vyhledávání různých bytových doplňků a nábytku Biano přichází nový výkonný ředitel (CEO). Je jím Michal Zelinka, který nahrazuje Jana Davídka, který do čela projektu nastoupil v jeho samotném počátku před zhruba 2,5 lety a pomohl mu s expanzí na tři zahraniční trhy. Davídek se nově přesouvá do dozorčí rady společnosti a zároveň zůstává i jejím akcionářem.

Nový CEO Michal Zelinka jinak není co se týče dění okolo této platformy nabízející skrze přibližně 1 200 obchodníků přes čtyři miliony různých produktů do domácnosti a na zahradu, žádným nováčkem. Na Biano, za kterým stojí severočeská investiční skupina Miton, do jejíhož portfolia patří například projekty Rohlik.cz, Bonami, GoOut.cz, Twisto a v minulosti také například Slevomat, dohlížel z pozice Associate právě jako člen centrálního týmu Mitonu.

cupr

Přečtěte si takéNejoblíbenější knihy top 11 e-commerce podnikatelů v ČeskuNejoblíbenější knihy top 11 e-commerce podnikatelů v Česku

Zelinka má poměrně bohaté zkušenosti z oblasti e-commerce jako takové, které budou pro správu portálu Biano.cz a jeho slovenské, nizozemské a rumuské mutace poměrně cenné. Právě touto sférou se totiž zabýval na dublinské pobočce Googlu, kde se staral o největší ecommerce inzerenty z českého a slovenského trhu.

„V poslední době jsme výrazně rozšířili vývojářský tým Biana, zefektivnili marketing a plánujeme dále růst. S tím souvisí i to, že hledáme další talenty do týmu. Mohou se s námi podílet na další expanzi i mimo Evropu,“ komentuje nadcházející iniciativu Biana Zelinka.

159C6644-D1E5-4DA4-8F7F-B46A031FA9A2

Foto: Biano

Michal Zelinka, CEO startupu Biano

Zakládající partner jablonecké skupiny Miton, Tomáš Matějček změnu komentuje slovy:

„Prvně bych chtěl moc poděkovat Honzovi (Davídkovi, bývalý CEO; pozn. red.) za super práci, skvělou akceleraci firmy v loňském roce a úplně chápu jeho rozhodnutí a touhu trávit víc času s rodinou. Jsem moc rád, že jsme se dohodli s Michalem na nástupnictví, a s ohledem na naši ambici expandovat do zahraničí se zúročí jeho zkušenosti s mezinárodním marketingem. Přejeme mu v jeho nové roli hodně štěstí.”

2B2C2097-73C7-42D2-B6FE-2E15694A2D21

Diskuze (0)

Novinka

Anonym