Tvůrci české hry Machinarium vydávají novou adventuru Chuchel, nominovanou na herního Oscara

Michal PtáčekMichal Ptáček

cuchel1
0Zobrazit komentáře

České herní vývojářské studio Amanita Design patří jednoznačně k tomu nejlepšímu, co globální nezávislá herní scéna nabízí. Potvrzuje to nejen nespočet obdržených ocenění a obliba v hráčské komunitě, které se tvůrcům z Amanita Design už několik let dostává, ale také samotné ekonomické výsledky. Studiu se totiž celkem podařilo prodat už přes 7 milionů kopií svých her.

Toto číslo se ale nyní pravděpodobně začne ještě velmi navyšovat. Amanita Design totiž zítra oficiálně pro platformu Windows a Mac vydávají svoji další, dlouho očekávanou hru Chuchel, která tak jako ostatní výtvory firmy (například úspěšné hry Machinarium nebo Samorost) bude lákat především na propracované audivizuální zpracování.

am

Chuchel

Nominace na herní Oscary

To ostatně potvrzuje i nominace této novinky do finále „herních Oscarů“ IGF Awards v kategorii vizuálního a uměleckého přínosu, což jen potvrzuje rostoucí trend úspěšných českých her v posledních letech.

Nominací na „herní Oscary“ v kategorii scénář, se totiž dočkalo i další české dílo Attentat 1942 od vědců z Univerzity Karlovy a Akademie věd, které chce hráčům edukativní formou příbližit období války v roce 1942. Konkrétně pak události, které se děly po spáchání atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha v Praze.

attentat

Foto: Charles Games

Česká hra Attentat 1942

Samotný Chuchel, který vypráví příběh stejnojmenné postavičky složené z kombinace prachu a vlasů a její výpravu za znovu získání odcizené trešně, se začne v obchodech prodávat už zítra, a to například na platformách Steam nebo GOG.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym