Michal Mička kupuje za stovky milionů korun většinový podíl v módní firmě Kara Trutnov

Michal Mička 2
0Zobrazit komentáře

Před takřka dvěma lety vystoupil Michal Mička, který vlastní podíly v českém startupu Liftago, e-commerce platformě ShopSys nebo módní značce Pietro Filipi, z investiční skupiny DRFG a založil vlastní investiční firmu INCOMMING Ventures a loni také skupinu C2H. Nyní hlásí další investici, konkrétně v řádu nižších stovek milionů korun do trutnovského výrobce kožešin Kara.

Mička ve firmě po investici získá 90% podíl s tím, že 10 % bude stále držet původní majitel Zdeněk Rinth, který bude dále ve funkci provozního ředitele, informuje server iHNed. Kara se tak zařadí vedle značky Pietro Filipi do budoucího módního vehiklu s obratem přes 100 milionů eur, který Mička plánuje.

6CD82040-F569-4286-BEBC-2827C4486F72

Přečtěte si takéDatart otevřel zmodernizovanou prodejnu v pražských Letňanech s vlastní kavárnouDatart otevřel zmodernizovanou prodejnu v pražských Letňanech s vlastní kavárnou

Jen trutnovská Kara za poslední rok vytvořila obrat ve výši 365 milionů korun a v Česku a na Slovensku má celkem 47 kamenných poboček. V roce 2016 tržby činily o téměř 6 % méně, tedy 345 milionů korun se ziskem 25 milionů. Svoji výrobu ovšem soustředí mimo Česko, konkrétně do Číny či Turecka. Mička chce dovést firmu na další zahraniční trhy, spustit provázaný eshop a postupně testovat, jak se bude s online prodejem dařit na dalších trzích.

kara

Osmdesátiprocentním podílem ve značce Pietro Filipi a nyní i většinovým podílem v trutnovské Taře to ale rozhodně nekončí. V rámci plánované módní skupiny chce Mička investovat také v zahraničí. Jeho cílem je vytvořit obří středoevropskou skupinu, která bude schopna do budoucna značně snížit náklady, tím zvýšit marži a překročit obrat ve výši 100 milionů eur.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym