Časopis Time vyfotil ve vzduchu téměř tisíc dronů tvořících obálku jeho nejnovějšího čísla

time
0Zobrazit komentáře

Známý americký magazín Time, který byl poprvé vydán před 95 lety, si připravil pro svoji nejnovější obálku velmi netradiční materiál. Její hlavní fotografii totiž tvoří 958 rozsvícených dronů, které se podařilo vyrovnat ve vzduchu tak, aby tvořily okraje obálky časopisu a jeho samotné logo. Fotografie pak byla pořízena dalším dronem, který na sobě držel kameru.

Time si pro spolupráci vybral technologického giganta Intel, který se již delší dobu věnuje speciálním světelným kreacím za pomoci uskupení většího množství přesně ovládaných dronů. Podobným způsobem už Intel tvořil světelné show při příležitosti amerického sportovního svátku Super Bowl, u hotelu Bellagio v Las Vegas nebo na hudebním festivalu Coachella.

kutchertop

Přečtěte si takéAshton Kutcher o byznysu a startupech: Proč do nich investuji a jak si je vybírámAshton Kutcher o byznysu a startupech: Proč do nich investuji a jak si je vybírám

Společně s Intelem spolupracovala také firma Astraeus Aerial Cinema Systems, která měla na starosti jejich kompletní ovládání. Celá konstelace měla na výšku téměř 100 metrů a šlo o jeden z největších uměleckých pokusů s drony ve Spojených státech vůbec. Nové číslo se má na stáncích objevit během dneška, z České republiky si ho můžete případně pořídit v digitální podobě.

time

Time kromě samotné fotografie a nového čísla zveřejnil také 4,5 minutové video z celého procesu nastavování dronů a focení:

Foto: Reprofoto / YouTube (Time)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym