Future Port Prague představí v Praze řečníky z NASA, Disney nebo Virgin Hyperloop One

Michal PtáčekMichal Ptáček

dig

0Zobrazit komentáře

Umělá inteligence, robotizace, autonomní elektrická vozidla, kryptoměny, zdravotnictví, smíšená realita, to vše jsou témata, která aktuálně hýbou technologickým světem. Co se například umělé inteligence týče, odborníci odhadují, že do deseti let se lidé ve většině odborných profesí právě bez pomoci umělé inteligence neobejdou.

Právě na AI a další výše zmíněná témata se proto zaměří další ročník pražské technologické konference + festivalu Future Port Prague, za kterými stojí česká technologická skupina Etnetera Group.

Tak jako loni se v prostorách Pražské tržnice v Holešovicích i tentokrát představí osobnosti z celého světa, včetně ukázek technologií budoucnosti, mezi které patří drony, autonomní a elektrické vozy, smíšená realita, roboti pro průmysl i osobní použití, smart technologie či novinky zaměřené na budoucnost energetiky a zdravotnictví.

olda

Přečtěte si takéOldřich Neuberger: Internetové trendy v roce 2018Oldřich Neuberger: Internetové trendy v roce 2018

„V loňském roce jsme si stanovili smělou misi – vytvořit platformu, která na jedno místo přivede jedinečný mix špičkových mezinárodních odborníků, vizionářů a stovek inovativních firem s cílem poskytnout lidem živý obraz vzrušujícího vývoje nových technologií a ukázat jim je zblízka“ říká Martin Holečko, ředitel festivalu a spoluzakladatel skupiny Etnetera Group.

fut

Oproti loňskému roku, tentokrát konference rozšiřuje svůj záběr a program rozprostře do 2 dnů, a to šestého a sedmého září, kdy první den proběhne konference a souběžně s ní bude po celé dva dny probíhat také festival zaměřený na využívání technologií a metod exponenciálního leadershipu.

„Technologický vývoj se dnes za dvanáct měsíců posune dopředu o tolik, jako před několika dekádami za deset let. S takovou rychlostí změn není na co čekat. Na Future Port Prague tak nezískáte jen aktuální přehled o trendech a dopadech technologií, ale i motivaci a inspiraci pro konkrétní kroky pro svou firmu či organizaci. Zároveň tu můžete přijít ke kontaktům na experty, kteří vám s aplikací nových technologií pomohou,“ dodává Holečko

et

Neil Harbisson: první úředně uznaný kyborg na světě během loňského ročníku konference

Opět se lze také těšit na zajímavě rečníky z celého světa. Mezi prvními potvrzenými hosty jsou například Dr. Anita Sengupta, kosmická inženýrka NASA a viceprezidentka společnosti Virgin Hyperloop One miliardáře Richarda Bransona, americký futurolog, dopisovatel Forbes a bývalý viceprezident Disney a AOL Charlie Fink nebo spoluzakladatel Wikipedie, Dr. Larry Sanger.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym