Slack jedná o investici ve výši 400 milionů dolarů, jeho hodnotu by posunula na 7 miliard dolarů

Michal PtáčekMichal Ptáček

slack-1
0Zobrazit komentáře

Populární komunikační platforma Slack, která se stala neoddělitelnou pracovní pomůckou milionů profesionálních uživatelů po celém světě, opět potvrzuje, že patří momentálně k tomu nejžhavějšímu, co americké Silicon Valley nabízí. Platforma, kterou používá 8 milionů uživatelů, z nichž 3 miliony jsou platící zákazníci, je totiž dle zahraničního serveru TechCrunch v procesu získávání nové investice ve výši 400 milionů dolarů, v přepočtu zhruba 8,8 miliardy Kč.

Částka, kterou by Slacku měl poskytnout newyorský investiční fond General Atlantic, by tak doplnila nedávnou 250milionovou investici od japonského gigantu SoftBank a celkovou výši investic platformy posunula na přibližně 1,2 miliardy dolarů (26,4 miliardy Kč).

slack-apps

Slack

Ačkoliv samotné vedení firmy zatím zprávu do médií oficiálně nepotvrdilo, dle několika zahraničních zdrojů se dá očekávat, že k němu dojde během několika hodin. Nová investice by mimo jiné hodnotu platformy vystřelila opravdu do astronomických výšin, konkrétně na 7 miliard dolarů, v přepočtu přibližně 154 miliard Kč, a ještě více upevnila pozici jedničky na trhu.

Tu ostatně Slack stvrdil také zhruba týden starou akvizicí své zřejmě největší konkurence v podobě platformy HipChat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym