Slack získává další obrovskou investici, která posunuje hodnotu startupu na 5,1 miliard dolarů

Filip HouskaFilip Houska

butterfield
0Zobrazit komentáře

Japonský gigant SoftBank opět peněžně zásobuje technologický svět ze svého snad nevyčerpatelného 100miliardového fondu. Poté, co investoval tři miliardy dolarů do coworkingové sítě WeWork a uvažuje o 10miliardové injekci do přepravní služby Uber, vsází znovu na rostoucí komunikační nástroj Slack.

Tento sanfranciský startup totiž uzavřel poslední investiční kolo ve výši 250 milionů dolarů právě pod vedením SoftBanku, který z celé částky do Slacku investoval více než polovinu. To pro server Bloomberg potvrzuje i CEO startupu Stewart Butterfield.

Lyft_PressKit_04

Přečtěte si takéGoogle má investovat až miliardu dolarů do přepravní služby LyftGoogle má investovat až miliardu dolarů do přepravní služby Lyft

Nejnovější investiční kolo, kde se vedle kapitálového fondu Vision Fund od SoftBanku angažovaly i Accel a jiné investorské entity, posouvá hodnotu Slacku na 5,1 miliard dolarů, což je o 1,3 miliardy dolarů více, než původní zaznamenaná hodnota v dubnu. Slack se navíc řadí mezi nejlépe financované softwarové startupy světa – na investicích totiž nasbíral již okolo 841 milionů dolarů.

Butterfield se vyjádřil, že získané prostředky poslouží pro „operativní flexibilitu“ a uchování silného jména mezi konkurencí jako Facebook nebo Google, nikoliv pro konkrétní účely. Dále by Slacku měly pomoci i při získávání nových partnerů, především v Evropě.

Foto: kris krüg (Flickr)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym