Uber Eats se v Praze spojuje s McDonald’s, hamburgery bude rozvážet v širším centru města

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

mcdonalds-uber-eats1
0Zobrazit komentáře

Od léta na pražském trhu s doručováním jídla z vybraných restaurací fungují hned tři velcí hráči. Původně české Dáme jídlo doplnili zahraniční služby Uber Eats a Wolt. Konkurence je tedy vysoká a každý se snaží přijít s lákavými nabídkami. Uber Eats bude podle očekávání i v Praze sázet mimo jiné na spolupráci s McDonald’s, která úspěšně funguje v zahraničí.

Rozvážet hamburgery a další občerstvení z populárního fastfoodového řetězce začíná Uber Eats od dnešního dne, 20. září. Prozatím se bude služba McDelivery týkat čtyř restaurací v Praze a rozvážet z nich bude možné v okruhu až do 2,5 kilometru.

„Díky službě McDelivery, kterou pro nás zajišťuje partner Uber Eats, se opět přibližujeme našim zákazníkům. Ti si ode dneška mohou pochutnat na svých oblíbených jídlech kdekoliv chtějí,“ uvádí generální ředitel McDonald’s Česká republika a Slovensko Tomasz Rogacz.

tomas-rogacz-mcdonalds-uber-eats

Tomasz Rogacz, generální ředitel McDonald’s Česká republika a Slovensko

V Praze si bude možné Big Mac a další položky ze sortimentu McDonald’s (kromě teplých nápojů, zmrzliny a dezertů) objednat z restaurací ve Vodičkově ulici, u Muzea, na Florenci a u arény Eden, a to vždy od 11 do 23 hodin. Bude však nutné, aby byl v dané oblasti volný kurýr. Doručení pak bude stát 49 korun.

skoda1

Přečtěte si takéMladoboleslavská Škoda Auto staví největší podnikové datové centrum v ČeskuMladoboleslavská Škoda Auto staví největší podnikové datové centrum v Česku

V zahraničí už má spojení Uber Eats a McDonald’s úspěch. Ve vybraných městech Spojených států začaly obě firmy spolupracovat na začátku roku 2017 a postupně se McDelivery rozšířilo také do Evropy. Aktuálně funguje ve 27 zemích a Česká republika je nejnovějším zápisem. McDonald’s má navíc s rozvážením jídel dobrou zkušenost i třeba z Asie a Středního východu, kde zisky restaurací z doručovaného jídla tvoří až 40 % z celkového prodeje.

„Široká síť restaurací McDonald’s v kombinaci s inovací v podobě platformy Uber Eats nám pomáhá naplnit požadavky na rychlé a spolehlivé doručení jídla,“ dodal Tomasz Rogacz. Pokud vše půjde podle plánu, mělo by se McDelivery ještě do konce roku dostat i do dalších pražských poboček amerického řetězce, který má v Česku celkem 98 restaurací a loni dosáhl na rekordní zisk 266 milionů korun.

tomas-petovsky-uber-eats

Tomáš Peťovský, šéf Uber Eats pro Česko

Oběd nebo svačinu z McDonald’s, a to prakticky z jakékoliv pobočky, vám dokáže dovést i konkurenční Dáme jídlo, ale na rozdíl od Uberu se nejedná o žádnou oficiální spolupráci. S Uber Eats proti tomu McDonald’s na službě McDelivery neustále pracuje.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym