Po bagetách i pizza. Zakladatel Bageterie Boulevard Petr Cichoň v Praze spouští samoobslužnou pizzerii

Michal PtáčekMichal Ptáček

pizza360_2
0Zobrazit komentáře

I přes odlišnou geografickou polohu patří středomořská kuchyně v Česku mezi tu nejpopulárnější a potvrzuje to i neustále narůstající počet italských restaurací a pizzerií, které jsou dnes takřka běžnou součástí každého menšího i většího českého města.  Češi pizzu zkrátka milují, což dle statistik ukazují i desítky milionů spořádaných pizz ročně a rostoucí počet podniků zaměřujících se exkluzivně na výdej pizzy, hlavně formou rychlého občerstvení.

Už před dvěma lety na český trh formou franšízové sítě zamířil známý americký řetězec Pizza Hut a na rychloobrátkový pizzový trend nyní reaguje i český gastropodnikatel a zakladatel společnosti Crocodille Petr Cichoň. Majitel bagetového a sendvičového království nedávno v Praze otevřel první pobočku své nové pizzerie 360pizza, ve které si můžete v bezobslužném kiosku navolit kombinaci pizzy bez nutnosti jakkoliv komunikovat s obsluhou a následně si ji jen na výdeji vyzvednout.

pizza360_1

Maximální doba přípravy pizzy, jak naznačuje název podniku, nepřekročí 6 minut, tedy 360 vteřin a při obsluze kiosku má zákazník dvě možnosti. Buď si navolí vlastní kombinaci pizzy z nabízených ingrediencí, nebo si vybere některou z předpřipravených tradičních variant neapolské pizzy. Vedle toho je možné provést objednávku přes internet a buď si ji jen v pobočce vyzvednout, nebo si ji dokonce nechat dovézt. Rozvoz je aktuálně k dispozici pouze na Praze 6, kde se první 360pizza nachází.

Pětačtyřicetiletý podnikatel Petr Cichoň si od nového konceptu hodně slibuje, ostatně úspěch už dlouhé roky slaví se sítí Bageterie Boulevard, což jsou rovněž restaurace rychlého občerstvení, které nabídku staví především na obložených a zapečených bagetách. První pobočku Cichoň otevíral v roce 2003 a dnes jich má po celém Česku 37, další šest jich pak má na Slovensku, v Německu a Spojených arabských emirátech.

impossible-burger

Přečtěte si takéBurger King začíná prodávat svůj ikonický Whopper s umělým masem. Zákazníci prý nepoznají rozdílBurger King začíná prodávat svůj ikonický Whopper s umělým masem. Zákazníci prý nepoznají rozdíl

Vzhledem k popularitě pizzy mezi českými zákazníky Cichoň očekává, že by podobný úspěch mohl sklidit i nový koncept 360pizza. První kamennou pobočku najdou zákazníci na tzv. „Kulaťáku“ v Praze 6 Dejvicích. Vedle samotné pizzy jsou v nabídce saláty, polévky a dezerty a k dispozici bude také snídaňové menu.

pizza360_3
pizza360_5

V 360pizza je možné objednat si i přes internet

pizza360_4

Diskuze (0)

Novinka

Anonym