Bezrealitky vstoupily na Slovensko. Do tří let chtějí mít pětinu realitního trhu jako v Česku a šetřit miliony eur na provizích

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Hendrik_Meyer_bezrealitky

Foto: Bezrealitky

Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky.cz

0Zobrazit komentáře

Pětina prodejů nemovitostí v Česku proběhne přes tuzemský portál Bezrealitky, kde lidé ke zprostředkování ani zajištění všech náležitostí, ať už při prodeji či pronájmu, nevyužívají služeb realitních kanceláří a makléřů. Do tří let mají Bezrealitky v plánu v podobném objemu zařizovat prodeje bytů a domů také na Slovensku, kde od poloviny května oficiálně fungují.

Plány na první zahraniční expanzi ohlásil CEO Bezrealitky Hendrik Meyer už na začátku roku. Největší tuzemská služba pro přímý prodej a pronájem nemovitostí v loňském roce utržila přes 30 milionů korun, což představovalo 50% meziroční růst, a i letos by chtěla růst minimálně podobným tempem. Pomoci k tomu má i spuštění Bezrealitky.sk.

bezrealitky.sk

Také na Slovensku chtějí Bezrealitky nabídnout uživatelům výhodnější alternativu ke službám realitních kanceláří, které si za zprostředkování a vyřízení prodejů či pronájmů berou provize. Mnozí lidé přitom takovou asistenci nepotřebují a Bezrealitky sází i na to, že by její služby mohli slovenští zákazníci uvítat také proto, že i u našich východních sousedů rekordně rostou ceny nemovitostí, a tím pádem i provize realitek.

„Stejně jako u nás, i na Slovensku zcela zbytečně ukrajují z cen nemovitostí realitní makléři, jejichž přidaná hodnota je nyní přinejmenším sporná. Růst cen nemovitostí zároveň neopodstatněně zvyšuje jejich provize, přestože reálné práce odvádějí stále méně,“ myslí si Hendrik Meyer, CEO Bezrealitky. „Ještě letos bychom lidem na provizích rádi ušetřili miliony eur a zasadili se o vyšší transparentnost podmínek prodejů a pronájmů na slovenském trhu.“

michal-mensik-dodo-inveo

Přečtěte si takéMichal Menšík z DoDo: Nezahlcujme města dalšími auty. Budoucnost městské logistiky je v dokonalém plánováníMichal Menšík z DoDo: Nezahlcujme města dalšími auty. Budoucnost městské logistiky je v dokonalém plánování

Také na Slovensku na Bezrealitky.sk lidé nenajdou nabídky realitních kanceláří a ani makléři nebudou moci kontaktovat majitele nemovitostí. Ti tak mají jistotu, že se jim ozvou skuteční zájemci, s nimiž mohou řešit přímý prodej či pronájem své nemovitosti. Součástí služby bude pochopitelně také nová mobilní aplikace, kterou Bezrealitky představily na začátku roku.

bezrealitky_aplikace

Portál Bezrealitky.cz

Hendrik Meyer hlásí, že v příštím roce chce se svým portálem na Slovensku zaujmout minimálně 10 procent realitního trhu s prodejem nemovitostí a do tří let získat jeho pětinu. Ceny především v Bratislavě mají i nadále růst, a proto Bezrealitky vidí ideální příležitost pro expanzi. Podle slovenské centrální banky NBS rostly ceny bytů meziročně o 7,6 procenta, přičemž průměrná cena je 34 367 korun za metr čtvereční. V Česku je podle Monitoru přímého prodeje průměrná cena 57 039 korun za metr čtvereční s meziročním růstem o 11,1 procenta.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym