Další rána pro Slack. Konkurenční Microsoft Teams rychle rostou a už mají přes 20 milionů aktivních uživatelů

Peter BrejčákPeter Brejčák

satya-nadella-microsoft

Foto: Microsoft

Satya Nadella, CEO Microsoftu

0Zobrazit komentáře

Boj mezi rivaly o nadvládu v týmové komunikaci pokračuje a velkou ránu nyní svému hlavnímu konkurentovi v podobě Slacku zasadil technologický gigant Microsoft se svým produktem Teams. Dnes firma oznámila překonání hranice 20 milionů denních aktivních uživatelů, což znamená významný nárůst až o 50 procent oproti letošnímu červenci, kdy měly Teams 13 milionů denně aktivních uživatelů.

Konkurenční Slack, který letos vstoupil na burzu, přitom minulý měsíc společně s produktovými novinkami oznámil překonání hranice 12 milionů denních uživatelů při 37% meziročním růstu.

Rychlý růst uživatelů Microsoft Teams je vysvětlitelný zejména začleněním nástroje do balíku služeb Office 365, který využívají tisíce firem po celém světě, což mu v konkurenčním boji přidává nemalou výhodu. Uživatelé v rámci Teams vedle posílání zpráv, což je i hlavní funkce Slacku, uskutečnili již přes 27 milionů hovorů a video meetingů a provedli více než 200 milionů změn, editací či stažení na jednotlivých dokumentech uložených ve službě.

zdenek-cendra-boxed

Přečtěte si takéChtěl jsem tržby 100 milionů, dnes peníze nejsou cíl, říká internetový miliardář Zdeněk Cendra v CzechCrunch PodcastuChtěl jsem tržby 100 milionů, dnes peníze nejsou cíl, říká internetový miliardář Zdeněk Cendra v CzechCrunch Podcastu

Microsoft totiž pracuje na co největším propojování služeb v rámci Office 365, podobně jak to dělá například i Google. Slack se naopak snaží do své platformy integrovat co nejvíc služeb třetích stran.

Konkurenční boj mezi Slackem a Microsoft Teams tak pokračuje. Jak upozorňuje magazín Business Insider, podle CEO Slacku Stewarta Butterfielda se však Microsoft jako byznysový rival chová „překvapivě nesportovně“ a opírá se přitom o popularitu Office 365, aby pro svůj Teams získal navrch. Ať je to, jak chce, na překonání milníku konkurenčního nástroje zareagovaly akcie Slacku propadem o více než 8 %.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym