Znovuzrození kultovní trilogie Mafia je tady. Jednička dostane nový scénář i český dabing, dva díly už jsou venku

mafiade6

Foto: 2K

Mafia: Definitive Edition

0Zobrazit komentáře

Vzpomínáte na nostalgii, která vás před 18 lety posadila do křesla a upoutala na dlouhé hodiny a dny u české herní klasiky Mafia? Podobný zážitek si budete moci zopakovat. Herní společnost 2K totiž dnes potvrdila dřívější spekulace a uniklé informace o přepracované trilogii úspěšné hry, která má své kořeny v Česku. Znovuzrozený skvost přichází pod názvem Mafia: Trilogy.

V rámci předělané trilogie nás čeká takzvaná Definitive Edition druhého a třetího dílu, tedy vylepšená grafika, odladěné chyby i dodatečné předměty, která dnes vychází pro všechny hlavní dostupné platformy. K dispozici je na konzolích PlayStation 4 a Xbox One, stejně jako na PC (Steam), později má vyjít i na službě Google Stadia. To vše včetně českého dabingu ve druhém dílu a českých titulků ve třetím pokračování.

Ptáte se, jak to bude s kultovním prvním dílem? Tu si nechává 2K evidentně jako třešničku na dortu, jelikož, jak už jsme informovali minulý týden, nepůjde pouze o verzi s vylepšenou grafikou, ale rovnou remake. Ten slibuje kompletní převedení původní hry do grafického enginu třetího dílu, ale se zachováním původních postav i příběhu, který navíc bude rozšířen o nové pasáže.

mafiade3

Foto: 2K

První díl ikonické Mafie se vrací v předělané grafice

Remake prvního dílu bude k dispozici 28. srpna letošního roku, a to včetně původní orchestrální hudby, kterou studio znovu nahraje, a také českého dabingu, což byla nejčastější otázka fanoušků. Kvůli rozšíření příběhu ale bude nutné dabing s velkou pravděpodobností nahrát znovu a někteří herci z původního obsazení už nejsou mezi námi, takže se bude muset trochu improvizovat.

Klasická hra z roku 2002 s postavou Tommyho Angela v hlavní roli atmosférických 30. let minulého století, kterou napsal a z velké části tvořil Daniel Vávra, přijde ve 4K rozlišení s podporou HDR. „Tommyho poutavý příběh je věrně zachycen a rozšířen a nabízí vhled do postav, do kterých jsme v původní hře jen nakoukli. Podmanivá hratelnost byla aktualizována, aby zabavila nováčky i fanoušky staré školy, a to díky novým vlastnostem, jako je třeba větší Lost Heaven, které můžete prozkoumat, přídavek motorek jako nového typu vozidel, sběratelské předměty a spousta dalších,“ píše na svém webu studio 2K.

Vedle zvětšeného města se také hráči vůbec poprvé budou moci dostat i na motorky, což v původním prvním dílu nebylo možné. Na předělaném prvním dílu pracuje studio Hangar 13, které vzniklo z původního brněnského 2K Czech (dříve Illusion Softworks). Vývoj probíhal v Praze, Brně, Brightonu a Novatu. Na Definitive edicích pak britské d3t Ltd.

„Skoro 20 let po začátku série Mafia máme nyní úžasnou příležitost představit tuto oblíbenou hru nové generaci hráčů a dát odvěkým fanouškům šanci prožít Tommyho příběh znovu díky hvězdné moderní prezentaci, novým příběhovým prvkům a herním funkcím,“ říká prezident a komerční ředitel Hangar 13 Haden Blackman s tím, že bližší podrobnosti a další vizuály uvidíme 6. června na PC Gaming Show.

mafia-mot

Foto: 2K

Remake první Mafie poprvé i s motorkami

Druhý a třetí díl, který byl k dispozici i na modernějších konzolích, vychází v Definitive Edici již dnes a hráči na PC, kteří již Mafii II vlastnili, mohou novou verzi získat zdarma, což platí i pro hráče, kteří měli na PC, PlayStation 4 nebo Xbox One třetí díl. Případně je možné si předobjednat celou trilogii a ještě před remakem prvního dílu si můžete druhý a třetí díl na libovolnou platformu stáhnout také. U dvojky i trojky jsou pak součástí i všechna vydaná rozšíření (DLC).

Zajímavé je, že i když prochází minimálně první díl poměrně velkými změnami, jeden z hlavních tvůrců prvního dílu Mafie, Daniel Vávra, o aktualizované trilogii prakticky vůbec netušil. „O remaku Mafie vím pouze to, že se na něm pracovalo a že se tam údajně něco přepisovalo. Nijak jsem se na tom nepodílel. Nikdo mě nekontaktoval. Nikdo mi o tom oficiálně nic neřekl. Jsem velmi zvědav, jestli budu vůbec v titulcích. Nikdo mi za to nedal ani korunu,“ napsal Vávra minulý týden na svém Facebooku.

Nové ukázky k jednotlivým dílům:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym