
20+Dostal do Česka své oblíbené Five Guys, byl to ale boj. Firma teď u nás otevře i druhou pobočku
Restaurace sází na koncept, kdy si zákazník může burger nebo milkshake poskládat…
Nové podniky

KFC prolomilo mlčení. Klesla mu návštěvnost a posiluje kontroly restaurací, pobočky inspekce nezavírá
Šéfka českého KFC Ivana Makalová Dlouhá se v rozhovoru pro CzechCrunch vyjadřuje ke kauze, která hýbala internetem. Reflektuje i zjištění od inspekce.

7Corndog klidně i padesátkrát jinak. Malý podnik u Anděla předvádí, co to znamená korejský street food
Corndog je párek nebo sýr na špejli, obalený v těstíčku a osmažený. V pražském Kbangu si ho můžete nakombinovat do několika desítek variant.

9Latte s medvídkem a soška k namalování. Netradiční kavárna na Letné chce, abyste na chvíli vypnuli
Dát si pauzu od každodenních povinností můžete mnoha způsoby. Už jste si ale zkusili nad drinkem obarvit vlastní kapybaru?

Hmyz jako byznys budoucnosti? Svatá sarančata můžou být pochoutkou, larvy mouchy zase požírají odpad
Je libo luxusní snack? Za více než dva tisíce korun si můžete koupit několik gramů svatého sarančete. Na něm si pochutnával i Jan Křtitel…

Vymysleli „fabii“ pro pěstování bylinek. Díky tomu mohou růst i mezi školními lavicemi nebo v kancelářích
Nové hydroponické farmě Urbi stačí jen zásuvka, wi-fi a stojí méně než předchůdce. Firma se svým zeleninovým inkubátorem míří na školy, kanceláře a restaurace.

Advent bez davů a kýče. V Holešovické tržnici začínají vánoční trhy, hrají se filmy a děti píšou Ježíškovi
Od 27. listopadu se Holešovická tržnice otevírá trhům, zimnímu kinu pod širým nebem a řemeslům. Hala 22 nabízí čerstvé suroviny od farmářů.

Vyšel seznam tisícovky nejlepších restaurací světa. Z Česka na něm najdete hned tři
La Degustation Bohême Bourgeoise, Essens a Papilio. To jsou tři české podniky, které se probojovaly do prestižního seznamu La Liste.

Největší Kro otevřelo. Do Libně se vejde skoro sto lidí a bude tu vše od pekárny po večerní restauraci
Oblíbená pražská bistra si nadělila vánoční dárek a spustila dlouho vyhlíženou pobočku, která má řešit kapacitní trable. A taky se chystají na Rohlík.

Do Karlína dorazil vyhlášený kebab. Za novým Gemüse Corner je spolumajitel pizzerie Slice Slice Baby
Gemüse Corner začínal jako stánek v Podolí, teď má už čtvrtou pobočku a platí za nejlepší kebab, jaký můžete v Praze dostat. A vstupuje…

Denně vyrobí i čtyři tisíce pralinek, přitom mají jediný obchod. Nabízí je i s krupicovou kaší
Za značkou Kristyjan Chocolatiers stojí Jan a Kristýna Bednářovi. Jedni z mála majitelů, kteří si designové čokoládové produkty vyrábí sami.

Obří stánek se svařákem? Populární kavárnici vyšel na milion, vydělat na něj musí za šest týdnů
Kateřina Ferbyová provozuje na brněnských trzích stánek s pochozí střechou. Jde o její další byznysové dobrodružství letošního roku.

Zavřel svou berlínskou michelinku, aby se přestěhoval do Prahy. S novou restaurací chce hvězdu i tady
Gal Ben Moshe otevřel v Praze restauraci Parzival. Tím ale nekončí, chystá i bistro a v Karlíně americký diner. A věří v michelinskou hvězdu.

Sbíral matchu v Japonsku, teď s ní rozjíždí byznys v Česku. Je jí málo, často pijeme nekvalitní, říká
Vít Foniok strávil měsíce na matcha farmě v Japonsku, kde viděl, jak se z čaje stal globální byznys. Teď chce kvalitní matchu prodávat i…

Kam na pivo? V Praze se vylouply dvě retro hospody, které vás vezmou zpět do studentských let
Taky jste se jako studenti sházeli v relativně strohých hospodách s nádechem punku? Pokud ano, potěší vás dva nové podniky v Praze.










