Dva vedli oblíbené podniky v Brně, třetí michelinku v Londýně. Teď spouští očekávané Soyshi
Je tady další vydání našeho gastronomického newsletteru – na jaké nové podniky se můžete těšit a na kterých akcích byste neměli chybět?
Kde se nejlépe schovat před podzimním chladem? Ve všední den v pekárně, o víkendu jednoznačně na brunchi – a nových pekáren i brunch spotů máme teď v Praze spoustu. V novém vydání newsletteru Deli vás ale pozveme i do Brna, kde se rodí velmi zajímavá asijská restaurace, nebo do Broum, kde se pro změnu chystají svérázné pivní slavnosti. Pokud chcete naše tipy dostávat každých 14 dní přímo do mailu, stačí se níže přihlásit k jejich odběru!
Soyshi
V Praze se toho teď děje hodně, to ale neznamená, že bychom měli pustit ze zřetele, co se chystá jinde. Třeba v Brně se právě rozjíždí ambiciózní a místními foodies hodně očekávaný podnik jménem Soyshi, který v sobě chce snoubit hned několik konceptů – espresso bar a obědovou i fine diningovou restauraci. Všechno s důrazem na vysokou gastronomii a servis, čemuž odpovídá i velkoryse pojatý prostor včetně do detailu promyšleného nádobí.
Za vším stojí trojice společníků Tony Do, Tomi Nguyen a Tomáš Ngoc, kteří mají každý různé, ale bohaté gastronomické zkušenosti. Tony vlastní brněnský Diandi, Tomi vedl Večerku a Tomáš pracoval v londýnské michelinské dvouhvězdě Story. Když se před časem vracel do Česka, začali shodou okolností první dva přemýšlet nad novým podnikáním, a jelikož se jim hodila pomoc a i jeho erudice, tak ho k sobě přibrali.
„Hlavním konceptem Soyshi je sdílené stolování, což nám připomíná náš domov, Vietnam. Chceme multifunkční restauraci, kde máme od rána espresso bar, na oběd meníčko, ráno o víkendu brunch a po cely týden à la carte, kde budeme nabízet moderní asijskou kuchyni, ovšem vždycky s nějakým nečekaným twistem,“ popisuje nový podnik Tomáš Ngoc.
V Líšni, kde nový podnik najdete, je zatím v provozu zmíněný espresso bar, od pátku ale naskočí zahřívací testování ostatních větví, které by mělo běžet po celý říjen. Na otvíračku je už ale beznadějně vyprodáno.
A na co se můžete z místní kuchyně těšit? „À la carte se bude měnit podle čerstvosti a sezónnosti ingrediencí, takže je to v tuhle chvíli těžké říct, ale určitě se hosté můžou těšit na Pho Wagyu, rybu dle dostupnosti à la koprovka, ale i s yuzu, což bude ten náš neobvyklý twist, a budeme mít i domácí točenou zmrzlinu,“ láká Tomáš Ngoc. Tím ale nabídka sebevědomé restaurace, která bude mít chef´s table, japonský gril i vlastní sushi, teprve začíná.
Které akce by vám neměly v první půlce října ujít?
- Brunch ve Fairmontu. Teď už ale zpátky k Praze. Nástupce někdejšího InterContinentalu naskakuje na vlnu víkendových brunchů – každou první sobotu v měsíci v Kafka Brasserie a startuje se 4. října.
- A taky ve W. Na pro změnu nedělní brunch můžete nově zavítat i na Václavák do Le Petit Beefbaru v hotelu W. Začíná se 5. října.
- Nebo si uděláte brunch sami? Kdybyste si na epesní snídaně nevěřili, 12. a 19. října v nich bude školit Vojta Kanta v Bread Society.
- Broumyfest. Pivovar Matuška pořádá 11. října v domovských Broumech něco jako Oktoberfest. Pivo v tuplácích bude, místo prasete a klobás se ale chystá bourání dvou šedesátikilových tuňáků.
- Podzimní Restaurant Week. Oblíbená akce, která trvá přes měsíc a během níž si můžete zajít do plejády skvělých podniků za super cenu, začíná 14. října!
- Gault & Millau ve Zlaté Praze. Dost možná gastroevent roku obstará 19. října Maroš Jambor a nejlepší český a slovenský šéfkuchař podle Gault & Millau Jan Knedla z Papilia a Daniel Tilinger z ECK. Pár lístků ještě zbývá!
Více tipů na nové podniky i zajímavé události a místa vám každých čtrnáct dní rádi pošleme rovnou do mailu, stačí se přihlásit k odběru našeho newsletteru Deli, kde nejen pražskou gastroscénu pravidelně monitorujeme. Zaregistrovat se můžete v boxu výše nebo na tomto odkazu.















