Eska otevře druhou pobočku, tentokrát na Letné. Zaměří se na pečivo a produkty ze sítě Ambiente
Na rohu ulic Malířská a Veletržní otevře už brzy druhá pobočka pekárny od Ambiente. Oproti Karlínu bude provozovna menší.
Před pár lety otevřela v pražském Karlíně a stala se hitem. Eska, která spadá do sítě podniků Ambiente, sem přinesla kvalitnější, ale také dražší pečivo. Ačkoli většina podobných podniků v Karlíně pak zvolila stejnou cestu, Eska udala směr. Populární pekárna s kuchyní nyní chystá druhou pobočku na Letné. A otevře už v polovině února.
Obě pobočky se od sebe ale budou lišit. Zatímco v Karlíně jde o relativně velký provoz, kam se běžně chodí i na obědy, na Letné půjde primárně o pečivo. „Eska pro nás symbolizuje pekárnu a tu jsme chtěli otevřít samostatně. Je také potřeba říct, že provoz je uzpůsobený půdorysu objektu, kam se vešla pekárna, nikoli kuchyň,“ líčí pro CzechCrumch šéfpekař Esky Jaroslav Kozdělka.
Menu tak bude poměrně krátké a míst k sezení spíš méně. I tak ale v nabídce budou jednoduché snídaně a obědy, podobně jako je to běžné v různých pekárnách ve světě. Prim bude hrát každopádně pečivo. V nabídce bude chleba pečený na ohni, stejně jako v Karlíně. Půjde i o stejné typy – chleba 33, který má 33 procent žitné mouky, a chleba 66, který obsahuje žitné mouky 66 procent. Ten se v Esce peče jen v pátek a dostupný je do vyprodání zásob.
Stejně tak se v pobočce, která by měla otevřít na rohu ulic Malířská a Veletržní, budou péct loupáky, koláče, buchty nebo kremrole. Největší rozdíl oproti karlínskému podnikem bude v tom, že na Letné bude velký rozsah maloobchodní nabídky. V regálech tak budou k dostání produkty, které je možné na chleba namazat, nebo kterými je ho možné zapíjet.
„Náš obchod by měl propojit všechny podniky Ambiente. Zákazníci budou mít možnost zde nakoupit ty nejlepší věci z jejich nabídky a také farmářské produkty od farmářů, se kterými spolupracujeme,“ vyjmenovává Kozdělka s tím, že na pultě budou vajíčka od Kubátů, uzeniny z Amasa nebo sýry z Krasolesí a Farmy Struhy. K dostání bude i výběrová káva z liberecké pražírny Nordbeans a čaje z Novohradských hor.
Letná bude mít navíc v nabídce zmrzlinu, konkrétně s příchutí tvarohové buchty, které jsou pro Esku ikonické. A lišit se bude také otevírací doba obou poboček, do té letenské mohou zákazníci zavítat o půl hodiny dřív, tedy už v 7:30.
„Vhodný prostor, kde bychom mohli mít pekařskou pec, jsme hledali dlouhá léta a jsme rádi, že se nám to povedlo právě na Letné. Díky tomu teď budeme mít pekárny na obou březích Vltavy,“ dodává Kozdělka. V tuto chvíli se Ambiente soustředí na otevření pobočky na Letné, do budoucna ale není vyloučené, že vznikne ještě další.