Oběd přímo uprostřed lesa. Unikátní zahradní restaurace nemá žádné stěny a vypadá jako pára nad hrncem
Hot pot je specifický čínský styl vaření, kdy je polévka připravována v hrnci přímo uprostřed jídelního stolu. V zásadě tak už ze samotné přípravy jídla činí společenskou událost a všem umožňuje nahlédnout do nejzákladnějších ingrediencí, odhalujíc proces ve své esenci. Podobný přístup studio MUDA-Architects využilo při navrhování nové hotpot restaurace v jihozápadním čínském městě Čcheng-tu.
Přesněji řečeno, restaurace se nachází uprostřed eukalyptového lesa mimo urbanizovanou část města a ze svého prostředí učinila jednu z hlavních atrakcí. Spíše než o budově se dá hovořit o architektonickém útvaru, který v úzké linii obklopuje lotosové jezírko a jej zase úzce obíhá hranice lesa. Z hlediska zabírané plochy se tak restaurace stává součástí svého prostředí.
Aby si tento dojem co nejvíce vychutnali také obyvatelé a návštěvníci restaurace na předměstí, přezdívaném díky svým unikátním přírodním podmínkám „zelená plíce Čcheng-tu“, její strukturu tvoří pouze dřevěná podlaha a střecha podepřená sloupy, napodobujícími kmeny stromů.
Kromě okolní přírody tento koncept zapadá i do hotpot, což není pouze styl vaření, ale celá kultura typická neuspěchaným životním stylem, opět blízkým klidu tmavě zeleného lesa a tiché vody.
Architekti ze studia MUDA chtěli návštěvníky co nejvíce přiblížit přírodě a zároveň nenarušit její přirozenost. Výsledkem této idey je půdorys zcela se přizpůsobující přirozeným tvarům lesa a jezírka. Jediným prvkem, který z dokonalého estetického začlenění restaurace do prostoru, kde se nachází, vystupuje, je její barevné schéma.
Bílá barva střechy s tmavě zeleným okolím poměrně výrazně kontrastuje a při svém tvaru má připomínat páru linoucí se z hrnce.
Celý architektonický útvar má obvod 290 metrů, je vysoký 3 metry a jeho šířka se řídí přirozeným tvarováním hranice eukalyptového lesa. Materiály použité pro stavbu jsou, podobně jako její struktura, co nejzákladnější, takže podlahu tvoří odolné dřevo a střecha, podepřená 88 milimetrů tlustými ocelovými tyčemi, je poskládána z velkých plátů galvanizované oceli. Ze strany jezera stavbu lemuje dřevěná lavice.
Jelikož se architekti rozhodli zcela ctít komplexní přírodní tvary, museli tvar a formu restaurace navrhnout tak, aby zachovali desítky stromů nacházejících se jen pár decimetrů od hotové struktury. Při návrhu proto prostor mapovali manuálně a naprosto mu podřídily charakteristiky výsledného útvaru.
Tato filozofie se promítla také do procesu stavění, protože byl zajišťován lokálními pracovníky s malými nebo žádnými profesními zkušenostmi se stavbou. Pro co nejlepší výsledek byl tedy návrh zahradní restaurace dále co nejvíce zjednodušen na základní struktury tak, aby jim všichni pracovníci snadno porozuměli. Zvolené procesy využívající strukturální sváření oceli zároveň umožnily rychlý proces výstavby a značně snížily náklady.