Google vymyslel pro Android funkci, která změní způsob, jakým sledujeme herní videa

googleplay
0Zobrazit komentáře

Google se rozhodl jít do herního trhu naplno. Po tom, co zaměřil značnou část videoserveru YouTube právě na hráče, spouští pod svojí platformou Google Play Games další zásadní funkcionalitu, kterou hráči ocení. Od teď mají totiž možnost přímo v rámci hry spustit nahrávání, které po ukončení mohou přímo uploadovat na YouTube.

V průběhu nahrávání videa jde navíc vidět i hráč prostřednictvím přední kamery telefonu, takže může hraní komentovat. Výsledné video je pak uloženo přímo v telefonu, není tedy nutné ho vždy nahrávat na YouTube. Zároveň je ve funkci nahrávání schovaná maličkost, která včas upozorní na blízké vyčerpání paměti telefonu pro nahrávku.

y

Přečtěte si takéYouTube spouští dlouho očekávanou službu, která odstraní reklamu ve všech videíchYouTube spouští dlouho očekávanou službu, která odstraní reklamu ve všech videích

Google sází na to, že taková integrace bude ještě jednodušeji dostupná širšímu počtu uživatelů, kterých je momentálně v průběhu měsíce na Google Play aktivních přes 1 miliardu! Z běžného hraní se totiž stal sport, který těm nejlepším youtuberům vydělává stovky milionů korun ročně a na herních akcích se sleduje podobně jako hokej nebo fotbal.

Jak to vlastně funguje?

Nahrávání by mělo fungovat podle Googlu v každé hře na Android platformě. V základu je nutné, aby hráč přešel do Google Play a místo spuštění aplikace klikl na ikonku nahrávání, která zpřístupní nahrávací funkce. Sám ovšem nabádá developery k tomu, aby si do nových verzí aplikace sami integrovali funkci pro nahrávání přímo ve hře. Je to tak další nástroj, který může být pro spoustu vývojářů hodně efektivní.

Výsledné video by pak mohlo vypadat zhruba takto:

Google si zároveň hraje s myšlenkou, že by se nahrávání mohlo stát populární i mimo herní aplikace. Například v trochu upraveném směru mohou nahrávky fungovat jako videopreview aplikace v Google Play, kam se stejně jako na App Store u Applu začaly čím dál častěji přidávat.

Foto: Google Presskit

Diskuze (0)

Novinka

Anonym