YouTube spouští dlouho očekávanou službu, která odstraní reklamu ve všech videích

y
0Zobrazit komentáře

Tohle si přáli pravděpodobně všichni pravidelní uživatelé YouTube, kteří po dlouhé roky musí trpět vzrůstající se počet reklamních bloků, které se před videi a také během nich zobrazují. Dokonce zhruba od minulého roku začal zatím stále největší videoserver na webu vypouštět nový formát reklam, které nelze přeskočit a které mu rapidně navýšují příjmy.

Tomu je ale konec, alespoň pokud jste si ochotni připlatit. Již za 7 dní, tedy 28. října, bude spuštěno YouTube Red, které za 9,99 dolarů měsíčně, asi 238,5 Kč, nabídne neomezené přehrávání videí bez reklam nebo prohlížení videí v pokročilém offline režimu (videa půjde uložit a následně přehrávat i pokud budete offline) a na pozadí aplikací. Z této částky půjde nižší procento portálu a většina pak podílově autorům, kteří budou díky zajímavějším penězům pravidelně dodávat bonusový obsah.

link

Přečtěte si takéTěhle 5 nejvýraznějších youtuberů si za minulý rok vydělalo více než 100 milionů korunTěhle 5 nejvýraznějších youtuberů si za minulý rok vydělalo více než 100 milionů korun

Pro předplatitele Google Play Music je služba již v ceně, stejně to platí i naopak. Netřeba tak platit dvě předplatné. K dispozici bude novinka ze začátku pouze v rámci USA, do několika týdnu by měla být spuštěna globálně. YouTube se těmito kroky snaží dohánět dobu, kdy trochu zaspalo a pustilo vedle sebe velkou konkurenci v podobně Facebooku, v rámci videí, nebo Spotify, v rámci hudby.

To konec konců naznačuje i fakt, že nedávno byla oznámena služba YouTube Music, která bude jakousi odnoží jiné služby Googlu s názvem Google Play Music, informuje blogpost. Nejzajímavější bude pravděpodobně sledovat nové možnosti výdělků samotných autorů, na jejichž základu YouTube stojí a jejichž exkluzivní obsah nutně potřebuje k úspěchu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym