iPhone 5se se ukáže už za dva měsíce. Na co se můžeme těšit?

Michal BenatzkyMichal Benatzky

0Zobrazit komentáře

Prvotní spekulace o záměru Applu představit po několika letech smartphone s kompaktními rozměry začínají v posledních dnech potvrzovat první uniklé fotografie. Na těch iPhone s čtyřpalcovým displejem, který pravděpodobně ponese označení 5se, pózuje vedle stále oblíbeného modelu 5.

Jak můžeme vidět, rozměrově se oba smartphony výrazněji neliší. Při detailnějším pohledu ale můžeme zaregistrovat, že chystaný model 5se je téměř totožný s předloni představeným iPhonem 6. Z něj bude navíc vycházet také po stránce hardwaru. Po předposlední vlajkové lodi Applu totiž připravovaný iPhone podědí procesor A8, shodně také dostane 1GB operační paměti.

jablotron

Přečtěte si takéJablotron investuje desítky milionů korun do českého vývojářského studia eManJablotron investuje desítky milionů korun do českého vývojářského studia eMan

Fotoaparáty se dočkají rozlišení 8, respektive 1,2 megapixelů. Cenově nejdostupnější iPhone také bude skrze NFC a čtečku otisků Apple ID podporovat u nás zatím nedostupnou službu Apple Pay. Na rozdíl od aktuální vlajkové lodi s označením „6s“ nebude jeho mladší sourozenec disponovat funkcí 3D Touch, která dokáže rozeznat stupně tlaku vyvíjené na displej.

iPhone 5se se představí v půlce března, ve hře je ale také možnost, že konkurenční Samsung zvolí pro představení svého vrcholného modelu S7 zcela shodné datum a pokusí se tak Applu ukrást kus pozornosti.

iphone5se-600x450

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym