Jeden z největších zprostředkovatelů plateb v Čechách, PayU, přichází o svého zakladatele

kalapos
0Zobrazit komentáře

Jeden ze tří největších zprostředkovatelů internetových plateb u nás, společnost PayU, která vloni vytvořila jen v tuzemsku tržby 7 miliard korun s 36 % meziročním růstem, roste podle všeho dál a daří se jí zpracovávat zhruba čtvrtinu všech plateb v ČR. Mezi její klienty patří například Aukro.cz, které PayU integrovalo jako majoritní platební platformu pro své aukce nebo síť multikin Cinema City a e-shopy Mall.cz a CZC.cz.

Díky tomu, že PayU spadá pod jihoafrický Naspers, dokáže nabízet svoje služby globálně, takže využívá přes 160 tisíc obchodních partnerů a má přes 10 milionů zákazníků z 5 kontinentů. A teď navíc PayU prochází svojí největší změnou od založení v roce 2009, od jehož roku jí vedl zakladatel Gabriel Kalapoš – ten společnost po 7 letech opouští.

zyngaoffice

Přečtěte si takéPopulární tvůrce Facebook her je v dalších problémech. Jeho sídlo v San Franciscu je na prodejPopulární tvůrce Facebook her je v dalších problémech. Jeho sídlo v San Franciscu je na prodej

Na jeho pozici by se měla dostat Barbora Tyllová, která bude fungovat jako country manažerka pro ČR a Slovensko s napojením na polskou centrálu ve Varšavě. Ta v minulosti pracovala ve vedoucích pozicích na poli obchodu a marketingu v Microsoftu nebo mobilním operátorovi T-Mobile.

payu

Česká verze platební platformy PayU

Odcházející Gabriel Kalapoš, nynější ředitel PayU, dodává:

„PayU od roku 2009 prošlapávalo cestu pro online platby a zasloužilo se o jejich masové využívání. Jako jediný subjekt na trhu dokázalo za tímto účelem spojit všechny významné banky a jejich platební řešení. Díky tomu a díky faktu, že jsme byli technologicky vždy o něco před trhem, je PayU lídrem v oblasti online plateb, a já jsem spokojený s prací, kterou jsme tu odvedli.”

Diskuze (0)

Novinka

Anonym