Populární služba na správu projektů Trello jde do prodeje za více než 400 milionů dolarů

Filip HouskaFilip Houska

trello
0Zobrazit komentáře

Cloudových aplikací, které slouží výhradně pro správu projektů ve firemním prostředí, existuje celá řada, ovšem mnoho lidí si ihned vybaví službu, jež debutovala před šesti lety na startupové konferenci TechCrunch Disrupt Battlefield. Jedná se o nástroj Trello, který se nově stává součástí australského vývojářského giganta Atlassian.

Společnost Atlassian, která poslední dobou skupuje menší firmy s podobným zaměřením ve velkém, sjednala akvizici tohoto populárního nástroje za rekordních 425 milionů dolarů (cca. 10,8 miliard korun), což je nejvíc, co kdy na nákup firmy vynaložila. Informoval o tom server TechCrunch s odkazem na vyjádření Jaye Simonse, prezidenta Atlassianu. Až 360 milionů dolarů by mělo být k 31. březnu letošního roku vyplaceno v hotovosti, zbytek v akciích a opcích.

facebook_1214_1

Přečtěte si takéFacebook má plány se stát novým Netflixem. Začíná jednat s televizními producentyFacebook má plány se stát novým Netflixem. Začíná jednat s televizními producenty

Pro uživatele Trella, kterých je okolo 19 milionů, se nic nemění: stále budou moci využívat nabízené služby jako doposud. Atlassian totiž tyto obdobné akvizice sjednává v podstatě stejným způsobem – a sice koupí firmu, ale nechá ji prakticky nepozměněnou, aby se to stávajících uživatelů výrazně nedotklo.

atlassian_1

Jay Simons, prezident společnosti Atlassian (Startup Grind, 2014)

Softwarový gigant ze Sydney tímto obchodem získává pod svá křídla dalšího silného hráče na poli produktivních nástrojů. Nutno podotknout, že samotný Atlassian operuje s vlastní službou JIRA, která je ve svém jádru shodná právě s Trellem. Podle Simonse chtějí společně dosáhnout cíle 100 milionů aktivních uživatelů, avšak přesné budoucí záměry, které se schovávají za jeho upřímným nadšením, neprozradil.

Za šest let na vrchol

Aplikace Trello začala v roce 2011 jako součást společnosti Fog Creek Software (v roce 2014 se osamostatnila) a od té doby sklízí jeden úspěch za druhým. Vedle desktopové verze funguje i na mobilních zařízeních a uživatelé, především korporátního charakteru, mají možnost sdílet tuto projektovou nástěnku s nejrůznějšími nápady a plány prakticky kdekoliv.

trello_3
trello_2

Foto: Reprofoto, YouTube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym