Tato aplikace vám najde ztracená sluchátka AirPods

Filip HouskaFilip Houska

apple_11

AirPods se u nás prodávají za 4 990 Kč. Ztratit je tedy určitě nechcete

0Zobrazit komentáře

Nejaktuálnější průnik Applu do sféry hudebního příslušenství je, jak je u této kalifornské společnosti zvykem, poněkud kontroverzní. Bezdrátová sluchátka AirPods mají své příznivce a fanoušky, ale také své odpůrce a rýpaly. Každá strana má svůj subjektivní názor na komplexnost tohoto produktu, ovšem na jednom se mohou shodnout: AirPods není tak těžké ztratit. A právě tuto nepříjemnost se snaží řešit nová aplikace.

Finder for AirPods je jednoduchý a intuitivní software, který svým principem připomíná lokalizační aplikace. V případě operačních systémů od Applu něco jako Find My Friends nebo Find My iPhone. Díky hledání bezdrátové stopy, která se váže ke všem zařízením, s nimiž jsou AirPods spárovány (iPhone, iPad, Mac, Apple Watch), dokáže uživatel najít své ztracené sluchátko, respektive sluchátka. Má to však jistá omezení.

1

Přečtěte si takéPříští iPhone budou vyrábět robotiPříští iPhone budou vyrábět roboti

Aplikaci stačí stáhnout z App Store, kde je nabízena za 4 dolary, nainstalovat a spustit hledání, které bude registrovat signál u zařízení, na kterých byly AirPods kdy použity. V praxi to může vypadat následovně: uživatel bude mít ve svém pokoji iPhone, v ložnici iPad a v kanceláři MacBook. Na všech produktech byla sluchátka někdy použita. I když o tom vůbec nemusel vědět a AirPods si nechal v kanceláři, dokáže je pomocí aplikace zaměřit i ze svého domova, jelikož jsou spárovány právě i s MacBookem.

finderforairpods

Aplikace se tedy bude hodit zejména lidem, kterým se sluchátka zatoulala někde v místnosti, kde mají svá spárovaná zařízení. Pokud by dotyčný ztratil AirPods někde na veřejném prostranství, bude hledání o dost složitější s téměř nereálným šťastným koncem. I tak se to však vyplatí vyzkoušet. Finder for AirPods stojí 4 dolary, nové sluchátko o 65 dolarů více. Třeba se štěstěna přikloní na stranu zoufalého majitele.

V případě vyšší jistoty se nabízí i poněkud netradiční řešení, které zvolil tento geniální myslitel. Jen je zapotřebí mít dostatečně velkou díru v ušních lalůčcích a velkou odolnost vůči společenským konvencím.

Foto: Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym