Vnuci zakladatele Adidasu spouští akcelerátor, který chce hledat startupy ze sportovního odvětví

Jiří SvobodaJiří Svoboda

leAD_Directors_Horst_and_Klaus_Bente_lowres
0Zobrazit komentáře

Startupový fenomén postupně proniká i daleko za hranice IT průmyslu, čehož je důkazem i jeden z nově vznikajících akcelerátorů, který bude hledat perspektivní projekty a podnikatele ze sportovního odvětví. Platformu nesoucí název leAD Sports Accelerator vedou tři vnuci Adieho Dasslera, legendárního zakladatele značky Adidas.

Klaus, Horst a Stefan Benteovi chtějí kráčet ve šlépějích svého dědečka a proto ve svém projektu podpoří inovativní produkty, služby a byznys modely, zejména ty nacházející se v rané fázi vývoje. Nebudou se však zaměřovat čistě jen na tradiční sportovní záležitosti, zkusit štěstí mohou i startupy z prostředí technologií, esportu nebo nových forem sportování. Aktuálně se otvírá vůbec první kolo akcelerátoru, do něhož se zájemci mohou hlásit do konce května.

bonami-1

Přečtěte si takéBonami.cz loni utržilo půl miliardy KčBonami.cz loni utržilo půl miliardy Kč

Po květnové uzavírce bude vybráno 30 projektů, které se budou ucházet o deset míst v samotném akcelerátoru. Šťastlivce pak od října čeká tříměsíční trénink v mnoha oblastech podnikání, konzultace, testování svých produktů u partnerských firem a v neposední řadě 25 tisíc euro na pokrytí výdajů. Pokud vše půjde jak má, v prosinci by mělo dojít na finální prezentace před potencionálními investory.

„Náš dědeček, Adi Dassler, vytvořil celý podnik s vášní, inovativní silou a velkým přesvědčením. I dnes by si přál, aby jeho myšlenky a hodnoty byly sdíleny nejenom s rodinou, ale také s mladými zakladateli plnými entuziasmu,“ říká Horst Bente, jeden ze zakladatelů akcelerátoru

leAD na oplátku dostane 8% podíl na finálních projektech. Kromě prosté publicity ale bude moci nabídnout pomoc ve formě neustále se rozšiřující nabídky mentorů, investorů a specialistů, mezi které patří například Björn Brüggemann, Head of Sports, Events & Athletes Marketing ve společnosti Red Bull, Jörg Rheinboldt, bývalý ředitel eBay Germany nebo Andrew White, zakladatel 5Oceans Partnership.

New leAD Sports Accelerator

Diskuze (0)

Novinka

Anonym