Podívejte se na nový design YouTube, který bude konečně k dispozici i v tmavé verzi

youtubepreview
0Zobrazit komentáře

Momentálně největší videoserver na světě, YouTube, který dnes soupeří především s videoplatformou Facebooku, která se mu snaží postupně přetahovat uživatele, již delší dobu nezaznamenal žádnou zásadní změnu. Postupně pouze vylepšuje jádro a opatrně spouští nové funkce, které slouží především pro tvůrce obsahu. Nyní ale přišlo i na vylepšení rozhraní pro běžné uživatele.

V rámci své betaverze si je možné vyzkoušet zcela nový vzhled celého YouTube, a to v jeho světlé nebo tmavé verzi, která přichází na základě rostoucí obliby uživatelů – ti totiž až dosud museli využívat rozšíření třetích stran, které styl do tmavé verze přeply. YouTube, stejně jako jiné služby Googlu, přechází do tzv. „material designu“, který vzhled ještě více zjednodušuje a sjednocuje.

mastercard

Přečtěte si takéMastercard testuje nové platební karty, se kterými je možné zaplatit pomocí otisku prstuMastercard testuje nové platební karty, se kterými je možné zaplatit pomocí otisku prstu

Základní rozložení stránek zůstává stejné, výrazného redesignu se ale dočkaly samotné profily, které nyní více cílí na vlastní grafiku uživatelů a přehledné rozdělení informací o profilu od všech nahraných videí. YouTube stále nechává novou verzi designu v jisté formě betaverze, kterou je nutné manuálně aktivovat.

youtuben

Nové jádro videoserveru je vytvořeno na základech javascript frameworku Polymer, který by měl načítání všech částí webu ještě více zrychlit a zároveň umožnit mnohem rychlejší vývoj dalších funkcí. YouTube bude momentálně nový design testovat na uživatelích, kteří si ho aktivují a po vyladění možných chyb ho vypustí globálně.

youtuben2
youtuben4
youtuben3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym