Jedna z nejlepších her pro mobilní telefony se dočkala druhého dílu

Michal PtáčekMichal Ptáček

mon-1
0Zobrazit komentáře

Když v roce 2014 spatřila světlo světa mobilní hra Monument Valley, postarala se díky inovativním herním mechanismům, logickým hádankám a úžasné fantasy grafice o menší herní revoluci. I díky tomu se tato hříčka od vývojářského studia Ustwo takřka okamžitě dostala do žebříčků nejlepších her, odnesla si ocenění za design od Applu a v celkovém součtu zaznamenala celosvětově zhruba 50 milionů stažení.

about-fun-1

Přečtěte si takéPetr Vodák z About Fun: naše poslední hra za tři měsíce vynesla desítky milionů KčPetr Vodák z About Fun: naše poslední hra za tři měsíce vynesla desítky milionů Kč

Nyní, tři roky poté, tvůrci vydávají bez jakéhokoliv ohlášení předem nečekané pokračování, které se nese v podobném duchu jako originál. Opět tedy vedete vaši postavičku, tentokrát matku Ro společně s jejími dětmi světem plným bludišt a optických iluzí, to vše za doprovodu elektronické hudby a originálního příběhu, navíc s možností tentokrát ovládat až 2 postavičky najednou.

A opět se jedná interesantní herně-umělecký zážitek, tak jako v případě prvního dílu, což potvrzují zatím i velmi pozitivní recenze a průměrné hodnoceni 4.6 z 5 na Appstore.

Monument Valley 2 je prozatím k dispozici pro iOS a koupit ji můžete za cenu 149 Kč zde. Android verze je v přípravě.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym