Elon Musk ukázal první podobu tunelu pod Los Angeles, který buduje jeho nová firma

elon-musk

Elon Musk

0Zobrazit komentáře

O relativně nové společnosti Elona Muska, The Boring Company, jsme toho napsali v průběhu několika měsíců hodně. Mezi nejzásadnějšími momenty posledních týdnů bylo například povolení výstavby Hyperloopu mezi Washingtonem D.C. a New Yorkem, který umožní dopravu mezi oběma body během 30 minut, včetně několika zastávek.

O chvilku dříve to bylo povolení od města Hawthorne, kousek od Los Angeles, kde má hlavní sídlo SpaceX, na výstavbu úplně prvního tunelu The Boring Company vůbec, jehož stavba již započala. A právě z té nyní Elon Musk na svém Twitteru ukázal první fotografii, jenž ukazuje vnitřek tunelu.

Tunel má aktuálně zhruba 152 metrů z plánovaných 3,2 kilometrů, čehož by se mělo podařit dosáhnout zhruba za 3-4 měsíce. Bude to tak vůbec první tunel, který se bude testovat v „reálném provozu“ s možností přepravy o rychlosti až 241 km za hodinu.

startupyard2016-4235

Přečtěte si takéPodívejte se na 7 startupů, které se dostaly do letošního kola akcelerátoru StartupYardPodívejte se na 7 startupů, které se dostaly do letošního kola akcelerátoru StartupYard

Zhruba do jednoho roku by se tak mělo naplno ukázat, zda je podobně vyhloubený tunel dostatečně stabilní, zda je možné provozovat dráhu na denní bázi při slibovaných rychlostech a zda se výstavba přes The Boring Company vyplatí mnohem víc, než přes stávající stavební společnosti.

boring

Diskuze (0)

Novinka

Anonym