Muskova The Boring Company získala povolení na výstavbu prvního podzemního tunelu

Šéf Tesly Elon Musk

0Zobrazit komentáře

Představenstvo města Hawthorne, které leží jižně od centra Los Angeles, během včerejška příjemně překvapilo Elona Muska a jeho The Boring Company, která se snaží o zrychlenou přepravu vozidel za pomocí podzemních tunelů. Firma totiž získala povolení na výstavbu takřka 2 míle, něco málo přes 3 km, dlouhého testovacího tunelu ze svého ústředí směrem do centra města.

Tunel by měl být umístěn zhruba 13,5 metru pod zemí a prozatím není jisté, jestli se po vlastní výstavbě ponechá a nebo bude po důkladném otestování a ověření konceptu zasypán, případně zalit betonem. Schválení městem bylo pro The Boring Company v tomto případě ovšem jednodušší, protože celý tunel vede přes již aktuálně firmou vlastněný pozemek, tedy ne přes cizí komerční nebo rezidenční pozemky.

rapidm

Přečtěte si takéMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter ThielMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter Thiel

Podle The Verge tak zbývá už jen poslední povolení a stavba může začít. The Boring Company navíc město ubezpečila, že pokud by se vyskytl sebemenší problém, stavební práce budou okamžitě ukončeny. Jde tak spíše o otestování první takové stavby, než budoucího provozu, a na úspěchu či neúspěchu bude záležet celá budoucnost nejen této společnosti, ale například i budoucí infrastruktury Hyperloopu.

boring
tunel

Trasa chystaného tunelu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym