Apple dle všeho u nového iMacu Pro umožní plné ovládání hlasem s pomocí asistentky Siri

imacpro
0Zobrazit komentáře

Letos v červnu jsme informovali o tom, jak bude vypadat nový iMac Pro, který Apple chystá jako jistou kombinaci desktopu Mac Pro a iMacu, tedy počítače integrovaného do displeje. Tento prozatím nejvýkonnější stroj Applu by měl v maximální konfiguraci ukrývat 5K displej, procesor s 18 jádry, 128 GB RAM, 4 TB SSD disk či grafickou kartu AMD Radeon Vega s 16 GB VRAM.

To ale dle všeho není vše – součástí iMacu Pro, který se na trhu objeví již příští měsíc, by měla být i podpora Siri ve formě, kdy ji nebude nutné aktivovat ručně. Siri, notoricky známá z iPhonu či iPadu se dostala do MacOS teprve nedávno, ale až nyní by mělo být možné ji vyvolat hlasovým příkazem. V pozadí by tak měla běžet s aktivací vyslovením „Hey, Siri“.

touchart

Přečtěte si takéČeské Webnode investovalo 5 milionů korun do brněnského vývojářského studia Touch ArtČeské Webnode investovalo 5 milionů korun do brněnského vývojářského studia Touch Art

S informací přišel vývojář Guilherme Rambo, který publikoval na svém Twitteru video z nastavení Siri asistenta na desktopu. Docíleno by toho mělo být za pomocí kombinace části operačního systému BridgeOS (čip A10 Fusion), který byl využit v iPhonu 7, a klasického MacOS, využívaného na desktopových zařízení.

Apple by tak tímto krokem mohl konkurovat Microsoftu a jeho hlasové asistentce Cortana, která je v podobné formě součástí nejnovější verze systému Windows. Oficiální informace ze strany Applu ovšem prozatím nepřišla – počkat si tak musíme ještě několik týdnů.

Foto: Apple

Diskuze (0)

Novinka

Anonym