Muž, který si vyrobil vlastní létající oblek Iron Mana, byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů

Filip HouskaFilip Houska

brown
0Zobrazit komentáře

Richarda Browninga, muže, který si v domácích podmínkách vyvinul svůj vlastní létající oblek po vzoru komiksového Tonyho Starka, respektive Iron Mana, jsme vám již představovali, nicméně pouze v tom smyslu, že něco takového tak technologicky zajímavého vůbec dokázal vytvořil. Nyní tento bývalý britský voják a podnikatel dosáhl na poměrně zásadní milník.

Browning, který tuto exoskeletární výbavu s šesti tryskovými motory na kerasinový pohon vyvinul ve spolupráci s jeho firmou Gravity Industries a partnerským Red Bullem, je nově zapsán v Guinessově knize rekordů jako nejrychlejší muž v tryskově poháněném obleku v plné kontrole samotného člověka.

Uber App

Přečtěte si takéUber se chystá do dvou let vstoupit na burzu s valuací 70 miliard dolarůUber se chystá do dvou let vstoupit na burzu s valuací 70 miliard dolarů

„Jsem nadšený ze zaznamenání tohoto rekordu. Je to potěšení a zároveň pocta, když je náš unikátní výtvor po světě rozeznáván a oslavován,“ říká Browning.

K tomuto rekordu mu stačilo letět rychlostí 51,53 km/h na trase dlouhé 100 metrů ve výšce mezi 2 až 3 metry. Na fenomenální let, který je na pouhého člověka skutečně nevídaný, se můžete podívat níže.

Stane se Iron Manem i běžný člověk?

Během doby, kdy Browning spolu s Gravity Industries tento produkt vytvořili, se událo dost věcí, především však z finančního hlediska. Společnost totiž od různých investorů postupně získala stovky tisíc milionů dolarů, nehledě na nedávné investiční kolo, jež vyneslo 650 tisíc dolarů (cca 14,3 milionů korun). Bylo by pošetilé si myslet, že tento oblek ala Iron Man bude brzy nabízen ke komerčnímu užití, jelikož se jejich technologické kapacity značně posouvají kupředu, nicméně myšlenka budoucnosti to rozhodně býti může. Přeci jen vznikají různé způsoby přepravy…

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym