Směnárna kryptoměn Coinbase přidává po Bitcoinu, Ethereum a Litecoinu podporu nové měny

coinbase
0Zobrazit komentáře

Aktuálně bezesporu nejpopulárnější online směnárna kryptoměn Coinbase se po neuvěřitelném růstu Bitcoinu stala číslem jedna ve stahovaných aplikacích na App Store a i kvůli nárůstu svých uživatelů a transakcí měla mnoho problémů s udržením dostupnosti. Všechny problémy jsou ale již zažehnány a Coinbase hlásí před koncem roku zásadní novinku.

Tou je podpora zcela nové měny Bitcoin Cash, která se připojí k již podporovanému Bitcoinu, Ethereum a Litecoinu. Bitcoin Cash vznikl jako tzv. fork původního Bitcoinu ve snaze zlepšit jeho vlastnosti pro rychlejší zpracování transakcí a škálovatelnost. Uživatelé, kteří před 1.8.2017 měli na Coinbase nebo propojené směnárně Gdax Bitcoiny tak mohou od včerejšího dne vidět ve svém účtu také Bitcoin Cash.

Iger_Murdochphoto

Přečtěte si takéDisney za 52 miliard dolarů kupuje koncern 21st Century FoxDisney za 52 miliard dolarů kupuje koncern 21st Century Fox

Zároveň s ním lze kromě vybírání také obchodovat – tedy směňovat mezi dolary či eury, případně nakupovat přímo za jiné kryptoměny. Cena Bitcoin Cash jen od včerejšího zapojení na Coinbase stoupla o téměř 1000 dolarů a nyní se obchoduje kolem hranice 3100 dolarů, tedy více než 67 200 korun. Pokud jste tak před srpnem měli 5 BTC, získáte 5 BCH v hodnotě 15 500 dolarů.

coinbasebch

Vývoj ceny Bitcoin Cash od letošního léta

Coinbase na příští rok zároveň chystá podporu dalších měn – prozatím ovšem nebylo přesně ohlášeno kterých. Mezi horkými kandidáty je například Ripple či Dash, kryptoměny které mají nastavit nový standard v běžných platbách. Na další oznámení si budeme ovšem muset počkat ještě minimálně několik týdnů, spíše měsíců.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym