Nové promo video Tesly ukazuje další záběry na supersport Tesla Roadster, včetně jeho interiéru

roadster

Foto: Tesla

Nová podoba Tesla Roadsteru

0Zobrazit komentáře

Krátce poté, co Elon Musk za Teslu ohlásil výsledky za poslední čtvrtletí, ve kterém se podařilo sice navýšit obrat, ale prohloubit ztrátu, se Tesla rozhodla světu ukázat nové video, které blíže představuje její aktuální i budoucí produkty. Můžeme tak vidět záběry z výroby Modelu 3, další pohled na chystaný nákladní automobil Tesla Semi či supersportovní elektromobil Roadster, který má být tím vůbec nejrychlejším v historii firmy, ale i solární panely či mírné poodhalení Modelu Y.

Právě spekulace o tom, že by se měl Model Y již brzy dostat do výroby, Musk již dříve potvrdil s tím, že výrobu s ohledem na další projekty plánuje až na druhou polovinu roku 2019 či start 2020. Výhledově chce Tesla cílit na miliony vyrobených kusů. Na videu je ovšem pravděpodobně nejzajímavější právě Tesla Roadster, u kterého můžeme poprvé vidět podobu futuristického interiéru.

nolick11

Přečtěte si takéHudební banka No Lick nabízí zcela zdarma pět nových skladeb týdně bez autorských právHudební banka No Lick nabízí zcela zdarma pět nových skladeb týdně bez autorských práv

Podobně jako u Modelu 3 by se dle všeho měl Roadster dočkat ještě většího minimalistického stylu, ve kterém je na první pohled viditelný pouze volant, který připomíná ovladač od herní konzole se samostatným displejem, a poté samozřejmě středový panel, kterým se ovládá celý vůz, od běžného nastavení, přes navigaci až po internetový prohlížeč či rádio.

roadster3

Foto: Tesla

Interiér nové podoby Tesla Roadster

Velmi pravděpodobně se stále nejedná o finální design a jde tak spíše o koncept, ale jak lze vidět i na videu, reakce dosavadních spolujezdců při testování Roadsteru vypovídají o fascinujícím zrychlení. Ostatně Roadster slibuje zrychlení z 0 na 100 km/h během 1,9 vteřin, maximální rychlost 402 km/h a dojezd téměř 1 000 kilometrů na jedno nabití.

roadster2

Naopak Model Y, jenž má být založen na designu Modelu 3, se kromě oddálené produkce bude vyrábět nestandardně v jiné továrně, než v kalifornském Fremontu, který běžně slouží pro výrobu většiny automobilů Tesly. Výroba Modelu Y se tak pravděpodobně přesune do jedné z továren na baterie, které Tesla postupně buduje.

Na zmiňované promo video se můžete podívat níže:

Diskuze (0)

Novinka

Anonym