Zásilkovna loni vytvořila obrat přes 450 milionů korun. Letos chce dosáhnout dvojnásobku

Nela VítováNela Vítová

zasilkovna

Simona Kijonková u jedné z dodávek Zásilkovny

0Zobrazit komentáře

Česká společnost poskytující logistické služby internetovým obchodům Zásilkovna navýšila loni obrat na 470 milionů korun ze 197 milionů za rok 2016 a pro letošek předpokládá, že dosáhne hranice 840 milionů korun. Kromě nárůstu tržeb chce tento rok finálně pokrýt službami všech 28 zemí EU a přepravit 12 milionů kusů zásilek.

Dle aktuálních čísel to vypadá, že se společnosti v plnění plánu po prvním čtvrtletí daří. Za první tři měsíce letošního roku totiž přepravila 2,2 milionu kusů zásilek, zatímco za stejné období loni to bylo pouze 1,3 milionu kusů. Společně s počtem objednávek firma zvyšuje i množství výdejních míst, kterých má v této době po střední a východní Evropě 1 952, zatímco na konci roku 2017 jich bylo 1 425.

mareksacha

Přečtěte si takéČeský zdravotnický startup Cera Marka Sachy získává investici ve výši 17 milionů dolarůČeský zdravotnický startup Cera Marka Sachy získává investici ve výši 17 milionů dolarů

Zásilkovna aktuálně funguje v deseti zemích EU. Ve zlepšení expanze na další trhy v rámci Evropy by měl Zásilkovně pomoci kosmetický e-shop Notino (dříve Parfums.cz) miliardáře Zámce, který před měsícem koupil 20% podíl ve skupině Packeta, pod kterou Zásilkovna spadá a který má s logistikou bohaté zkušenosti.

„S expanzí by nám měl pomoci vstup strategického partnera, který na cílových trzích již působí. Chceme nabídnout klientům dostupnou logistiku a služby spojené s expanzí do celé EU. Letos tak budeme moci nabídnout přes jedno napojení API cenově příznivou logistiku do všech zemí EU,“ komentuje Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny.

zasilkovna

E-shop Notino funguje zatím v 21 zemích a hlásí za rok 2017 obrat ve výši 7 miliard korun, což je o 2,5 miliardy více, než v roce předcházejícím. Odkup podílu v Zásilkovně nyní schvaluje antimonopolní úřad, ale vypadá to, že by mu nemělo stát nic v cestě.

notino

Foto: Zásilkovna

Diskuze (0)

Novinka

Anonym