Tomáš Čupr odkoupil další podíl v online supermarketu Rohlik.cz. Celkově vlastní již téměř 60 %

cupr

Tomáš Čupr

0Zobrazit komentáře

Internetový podnikatel Tomáš Čupr, známý pro založení slevového serveru Slevomat.cz, který se nedávno prodal za minimálně miliardu Kč, nebo startupu na rozvoz jídel Damejidlo.cz, navyšuje svůj podíl v internetovém supermarketu Rohlik.cz a upevňuje pozici majoritního akcionáře. Celkově po odkupu akcií od jednoho z minoritních akcionářů bude držet 59,82 procent.

Původní 30% podíl tak Čupr postupně zvedá, dosud největším nákupem bylo podepsání dohody o odkupu 14,52% podílu od investiční skupiny Enern koncem minulého roku. Za podíl, který Čupra posunul na téměř 54 procent, má zaplatit 186 milionů korun. Hodnota nově koupeného podílu tak pravděpodobně dosahuje desítek milionů korun.

rohlikweb

Celou situaci Tomáš Čupr potvrdil na svém Twitteru s informací, že v Rohlik.cz již zbývá pouze poslední drobný akcionář, ENERN s 28% podílem, Miton a také majitel Partners Petr Borkovec. Zmínil se také, že chce svůj nově nabytý podíl částečně sdílet i s dalšími lidmi ve firmě, respektive v rámci motivačního systému pro zaměstnance.

Mezi posledními novinkami v Rohlik.cz je například užší spolupráce s Marks & Spencer na zapojení jejich produktů do stávající nabídky eshopu, a také příslib značného omezení vajec z velkochovu, do kterého se zapojilo i množství dalších konkurenčních služeb, včetně Kosik.cz.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym